Siyaset Erdoğan: Diktatörü bulduk: İnönü
Paylaş
Erdoğan: Diktatörü bulduk: İnönü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında AK Parti'nin Adıyaman mitinginde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu'nun 'diktatör' yakıştırmasına yanıt veren Erdoğan, 'Bakınız, aradık sorduk, diktatörü bulduk. Ey CHP senin içinde.. Kim? İnönü' dedi

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ey Adıyaman, seni gönülden selamlıyorum.

Varsın çekemeyenler olsun, fitne için gece gündüz çalışanlar olsun. Sizin şu coşkunuz bize yeter. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize bu Adııyaman yeter.

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz.

Adıyaman'a gelipte o kutup yıldızlarını, o mübarek zatları zikretmemek olur mu? Allah onlardan razı olsun.

Namuslu insanlara leke bulaştırmak isteyen o lekeyi üzerine bulaştırır. Biz şer zannederiz onda hayır vardır.

Bize iftira atanlar iftiralarının altında kalıyorlar. Bizimle ilgili yalan söyleyenler, buna tepkisiz kalanlar şu anda mahcup oluyorlar.

Haberin Devamı



Pensilvanya'da bir zat var. Bize iftira atmaya, beddua atmaya, Türkiye'ye fitne sokmaya başladı. Üç ayda foyası ortaya çıktı. Allah ellerini ayaklarını birbirne doladı.

Cebrail parti kursa desteklemem diyen zat CHP'yi destekliyor. CHP'nin olmadığı yerde MHP'yi destekliyor. Adıyaman'da köylere gidiyor abiler, ablalar, onlara şunu da söyleyin: Adıyaman, havalimanından merkeze hangi yüzle geliyorsunuz? Kızlarımız başörtülü olarak üniversiteye alınmazken sizin hocanız başörtüsü füruattır dedi.

Eğer gücünüz varsa partinizi kurun, pensilvanya'daki zat da partinin başına geçsin, boyunuzun ölçüsünü alsın diyin onlara.

Neden vatanına gelemiyor diye bir sorun. 30 Mart bu oyunu bozmanın günüdür. 26 gün gece gündüz demeden çalışmaya var mısınız?

Unutmayın 30 Mart sıradan bir tarih değil. Bu tarih aynı zamanda Kahire'de şehit olan Esma kızımızın ruhunun da şad olacağı tarih. Said-i Nursi'nin dediği gibi "Zalimler için yaşasın cehennem" diyorum.

Bitlis'te 5 parti, AK Parti'ye karşı birleşti.

Bu Pensilvanya'daki zat CHP Genel Başkanı'nın eline kasetler veriyor. Anayasa'ya, kanunlara aykırı olarak Meclis'te bunları yayınlıyor.

Utanmadan, sıkılmadan Türkiye'nin Başbakanına iftiralar atıyor. İftira ile montajla, çamur siyaseti ile bizi idare etmeey çalışıyorlar.

30 Mart'ta bunlara siyasi bir tokat atmamız lazım.

BUNDAN ANCAK TAHTAKALE'DE KASETÇİ OLUR


O koltuğa kasetle oturdu, şimdi bunun bedelini ödüyor. Bundan ancak İstanbul'un Tahtakale'sinde kasetçi olur.

İstanbul adaylarını gördünüz, vatandaş da bunlara sandıkta vuracak. Tüm Türkiye o yumruğun hesabını sandıkta soracak. İstanbuli bu karikatür siyasetçilere sandıkta yumuğu vuracak. Bunlardan millet sandıkta, biz de hukuk yoluyla hesap soracağız.



CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun diktatörlük yakıştırmasına da cevap veren Erdoğan şöyle konuştu:

"Bakınız, aradık sorduk, diktatörü bulduk. Ey CHP senin içinde.. Kim? İnönü. İşte İtalya'da biliyorsunuz orada Nazi faşizm bunlar iktidar olduğunda onları ilk tebrik edenlerden olmuştu. Öyle ki bunlar Dersim'de katliamın baş sorumlusudur. Baş sorumlu olduğu halde bugün kalkıp CHP genel müdürü Dersimli olduğu halde orayla ilgili bir kelime edebiliyor mu? Edemez, çünkü onu söylediği anda bataklığa batacak, bunu biliyor."

Haberin Devamı

Biz bayrağımızın dışında bir bayrak düşünmüyoruz.

Batı'da ne varsa Adıyaman'da, Erzurum'da, Trabzon'da, Artvin'de Rize'de o olacak.

Devlet içinde devlet, paralel devlet asla buna müsade etmeyeceğiz. Bunları inlerinden çıkaracağız.

Bir yıldır artık şehitler gelmiyor. Siz teröre geçit vermediniz. Artık silahlar değil, siyaset konuşuyor. Yeni demokratikleşme paketini çıkardık.

BIYIKLI, BAŞÖRTÜLÜ DİYE KİMSE OKUL KAPISINDAN DÖNDÜRÜLEMEYECEK


Senin başörtün var, senin bıyığın var diye hiç kimse okulların kapısından dördürülemeyecek. Din ve vicdan hürriyetini engelleyenlere ceza getirdik. Bunlar tarihi reformlar. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Rekorların şehri Adıyaman, 30 Mart'ta yeni rekora hazır mıyız?




Haberin Devamı