Gündem Erdoğan Dünya Ralli Şampiyonası, Türkiye finali ödül törenine katıldı

Erdoğan Dünya Ralli Şampiyonası, Türkiye finali ödül törenine katıldı

Paylaş
Erdoğan Dünya Ralli Şampiyonası, Türkiye finali ödül törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı Türkiye Rallisi'nin finali ile ödül törenine katıldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Muğla ve çevresinde, Türkiye Rallisi adıyla 13-16 Eylül tarihlerinde düzenlediği organizasyona 22 ayrı ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcu katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı Türkiye Rallisi'nin finalinde ödül kazanan yarışmacılara ödüllerini takdim etti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA BİRLİKTEYİZ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şampiyonanın en önemli özelliği 133 spor kanalında yayınlanması 800 milyon insanın dünyada takip etmesi ve böylece ülkemizin tüm bu güzelliklerinin de dünyada tanınmasına vesile olan böyle bir spor aktivitesinin finalini gerçekleştirdik. Şampiyonları ödüllendirdik. Şahsım ve milletim adına herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl yine birlikte bu yarışmayı izleyeceğiz, takip edeceğiz. Ben yeniden burada ilk 3 dereceye giren sporcuları tebrik ediyorum. Şahsım ve milletim adına saygılarımı sunuyorum" dedi.

ŞAMPİYONA, GÖRÜLMEMİŞ HEDİYE!

Ralli şampiyonuna, Uluslararası Otomobil Sporları Birliği (FIA) organizasyonlarında daha önce tanık olunmamış farklı bir hediye verildi. TOSFED, WRC tarihinde ilke imza atarak şampiyona, 47 metrelik lüks süper yatla bir hafta Türkiye tatili ödülü verildi. Bu, ralli tarihinin en büyük ödülü olarak WRC kayıtlarına girecek.

Haberin Devamı