Siyaset Erdoğan: Eksen kayması yok
Paylaş
Erdoğan: Eksen kayması yok

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'deki saldırılara olan tutumunun eksen kayması değil, insani vicdan olduğunu dile getirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘İkinci Büyükelçiler Konferansı’na katılan büyükelçilerle bir araya geldi. Başbakan Erdoğan’ın düzenlettiği yemekli toplantıda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin, Irak, İran, Gürcistan, Suriye, Lübnan ve Suudi Arabistan'la ilişkilerini geliştirmesinden rahatsız olanların bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

"Bundan daha doğal, daha tabii ne olabilir. Tüm bu ülkeler ve bunun gibi birçok ülke, Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağlarının olduğu hatta akrabalık ilişkilerinin bulunduğu ülkeler.

"HERKES İRANLA İLİŞKİ KURUYOR"

Dünyanın bir numaralı ülkesi ABD bunlarla ilişki kurarken hiç bir şey olmuyor da Rusya kurarken hiç bir şey olmuyor da Çin kurarken hiç bir şey olmuyor da Avrupa'nın İngilteresi, Fransası, Almanyası bunlarla irtibat kurarken hiç bir şey olmuyor da Türkiye kurarken niçin rahatsız oluyoruz? Neden?

Bunu kendi kendimize bir sormamız lazım. Anormal olan, yanlış olan yıllar yılı komşularımıza, bölgelerimize sırtımızı dönmüş olmamızdır. Sorgulanması gereken asıl budur."

"İNSANİ OLANIN TEZAHÜR ETMESİ"

Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası gelişmelerin, dünya siyasetinin artık bir nesnesi değil, bir öznesi haline geldiğini ifade etti ve şunları ekledi: "Bizim, Gazze'de meydana gelen olaylarla ilgili tavrımız bir eksen kaymasının, bir politika değişikliğinin değil, insani olanın, samimi olanın, vicdani olanın tezahür etmesidir.

Bugün hukuku, hakkaniyeti, insan hak ve özgürlüğünü, savunmak evrensel bir değer, bir gereklilik değil midir? Türkiye'nin yaptığı sadece ve sadece hukuku, hakkaniyeti, adaleti, insaniyeti korumaya çalışmaktır. Kimse bunun arkasında başka nedenler, başka saikler aramasın, arıyorlarsa boşuna ararlar."

Haberin Devamı