Gündem Erdoğan: En büyük ırkçı şeytandır

Erdoğan: En büyük ırkçı şeytandır

Paylaş
Erdoğan: En büyük ırkçı şeytandır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da Büyük Roman Ödülü töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortadoğu'da ve Batı'daki ırkçılığa dikkat çekerek 'En büyük ırkçı şeytandır' diye konuştu

Bursa'da Büyük Romen Ödülü töreninde ilginç anlar yaşandı. Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ödül töreni öncesinde Erdoğan'a 'Sizlere fahri Roman ünvanını veriyoruz. Kabul ediyor musunuz efendim?' diye sordu. Erdoğan'ın 'kabul ediyoruz' sözlerinden sonra Çokyaşar 'Ey sevgili; kimi uzaktan tanırbilir seni, kimi de yakından bakar da kör olur gider' şiirini okudu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer26843","26843","201502","26843-254964.jpg","1", "0","Erdoğan'a Roman ödülü töreninde ilginç anlar");

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'da yaptığı konuşmanın satır başları:

İlle de Roman olsun, ister çamurdan olsun o da Allah kuludur, her kim olursa olsun. Bizim hayata bakışımız budur. Biz batıcıların duyguları gibi bakamayız. Romanlarla ilgili başlığı AB muktebasastına koyarlar sonra da Romanları dışarı atarlar. Batının insana bakışı bu. Biz 1.7 milyon Suriyeliyi misafir ediyoruz koskoca AB'nin tamamında 130 biğn kişi. Tablo bu.

KÜRT ENSTİTÜSÜ OLUYOR DA ROMAN İÇİN NİYE OLMASIN?

Kürt Enstitüsü kuracağız da Roman Enstitüsü niye kurmayacak mışız?

Roman kardeşlerimin çok önemli özellikleri var da. Romanların kinleri mendil kuruyana kadar dostlukları ise okyanuslar kuruyana kadardır.

Irkçılık hangi rengin arkasına saklanırsa saklansın dünyada en fazla can alan kavram ve yaklaşımdır. Kendisi dışındakini dininden renginden inancından dolayı dışlamak dinimize yakışmaz.

EN BÜYÜK IRKÇI ŞEYTANDIR

Hz. nebi bize dedi ki Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz ademin çocuklarıdır. Arabın Arap olmayana üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyaha siyahın da kırmızı tenliliğine üstünlüğü yoktur. En büyük üstünlük takvadadır. Ölçü bu, mesele bu. İlk eve en büyük ırkçı şeytandır. Şeytan bir melek iken kendisine insana seçde etmesi emredilmiş ama o kendisinin ateşten insanın topraktan yaratıldığından ötürü kibir göstermiştir. Bu ırkçılığından ötürü ebediyen lanetlenmiştir.

BU CANİLERİN TERÖRİSTLERİN İSLAM DİNİYLE ALAKALARI YOK

Dünyamızda ırkçılığın tırmandığını görüyoruz. Bizim kadim medeniyetimizde farklı olana eziyet yoktur. Kendisi gibi olmayanı yok saymak yoktur. Kameralar önünde insanların kafasını kesmek, kadınları aşağılamak, hele hele insanları ateşte yakmak gibi cani davranışlara girmek bu topraklara ait bir yaklaşım değildir. Kendi hırsları için yazarları çizerleri öldürmek bizim medeniyetimzide asla yer almamıştır. Bu canileri teröristleri islam di,niyle özdeşleştirenler bu teröristlerin en büyük destekçileridir. Vahşi ve teröristlerin bu sıfatlardan başka sıfata ihtiyacı yoktur.

Vahşi cinayetler işletip bunu islam adına işlediklerini söyleyenler büyük bir sapkınlık içindedir. Müslümanları topyekün terör parantezine alanların aynada kendilerine bakmaları gerekiyor.

BU KADIN ÖRGÜTLERİ İYİ Kİ BENİ KADIN YARATMADIN DİYEN MUSEVİLERE NİYE SES ETMİYOR?

Bütün dualarında beni iyi ki kadın yaratmadın diyen musevilere karşı niye sesinizi yükseltmiyorsunuz? Kadını bu kadar aşağğılayan bir anlayış olabilir mi? Bu tahrip edilmiş bir tevratın sonucudur. Aynı şekilde islamı tahkir edenlere göstyerdikleri tavrı Musevilere gösterilmiyor.

Ne Ortadoğu'daki ırkçılığa ne de Avrupa'daki ırkçılığa sessiz kalmayacağız.

ROMAN KARDEŞLERİMİZE BUÇUK MUAMELESİ YAPILMASINI KABUL ETMEYİZ

Romanlar 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi birinci sınıf insanı birinci sınıf vatandaşıdır. Romanlara ya da bir başkasına yapılan ırkçı yaklaşım bizim ayaklarımızın altındadır. Birbirimizi dinleyecek anlayacak, dertlerimize kulak verecek ve tüm ayrımcı yakglarışımları sona erdireceğiz. Bu ülkede hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Hele benim Roman kardeşlerime buçuk muamelesi yapılmasına bizim tahammülümüz olamaz.

10 Aralık 2009'da tarihi bir adım attık Türkiye'nin 30 ilinde Roman çalıştayını topladık. İnşallah sizi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bekliyorum. 36 ilden 5 federasyon 80 dernek temsilcisini tüm Romanlar adına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bekliyorum.

ÇOCUKLARINIZI OKULLA GÖNDERİN

Roman kardeşlerimizin konut ihtiyacıyla ilgili TOKİ önemli bir çalışma yürütüyor.

Eğitim önemli. Ben buradan tüm Romen kardeşlerime sesleniyorum. Çocuklarınızı lütfen okullara gönderin. Özellikle de kız çocuklarınızı okula göndermeniz konusunda sizlerden Cumhurbaşkanı olarak rica ediyorum. Tüm okuma yazma bilmeyen Romen kardeşlerimin de okuma yazma öğrenmesini rica ediyorum. Romen kardeşlerimizn kanalizasyonunun açık aktığı yerlerde yaşamasını istemiyorum. Onların insanca yaşamasını istiyorum.