Ekonomi Erdoğan: Erken seçim yok

Erdoğan: Erken seçim yok

Paylaş
Erdoğan: Erken seçim yok

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi'ndeki konuşmasında hükümetin gündeminde erken seçimin olmadığını duyurdu

‘Popülizme düşmedik’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısında, ‘erken seçim yok’ mesajı verdi. Konuşmasına, hükümetin küresel kriz sürecinde bile yapısal reformları uygulamaya devam ettiğini belirterek başlayan Erdoğan, “7.5 yıldır popülizme asla tevessül etmedik, bu noktada hassasiyetimiz sürüyor. Türkiye’de siyasetin önemli bir hastalığı olan seçim ekonomisine prim vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

‘Taviz vermiyoruz’

Başbakan Erdoğan, hükümetin mali politikalarda tam bir kararlılık içinde hareket ettiğini vurguladıktan sonra şöyle konuştu: “Vatandaşımızla kurduğumuz sağlıklı iletişim, tüm gelişmeleri, açık ve şeffaf şekilde onlarla paylaşmamız, istikrar ve güven zemininin pekişmesini sağladı. Seçimler konusunda aynı şekilde kararlı bir tutum sergiliyor, seçimlerin zamanında yapılması konusunda hiçbir taviz vermiyoruz.”

Haberin Devamı

15 milyarı yalanladı

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, önceki akşam bir televizyon programında, Suudi kralının Türkiye’ye 2006 ve 2007’de uçakla 15 milyar dolar getirdiğini, Türkiye’nin krizden bu sayede çıktığını öne sürmüştü.

Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili olarak, “Bu iddialar tamamıyla yalan. Bunların aslı astarı yok. Bu yalanlara prim vermeyin. Haberde, ‘Mayıs 2006’da mevduatta 23 milyar lira artış oldu’ deniliyor. Bu artış, 2006’da döviz kurundaki değişimden kaynaklandı” açıklamasında bulundu.