Siyaset Erdoğan: Füze savunma sistemi ile ilgili süreç güzel işliyor
Paylaş
Erdoğan: Füze savunma sistemi ile ilgili süreç güzel işliyor

Erdoğan: Füze savunma sistemi ile ilgili süreç güzel işliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Füze Savunma Sistemi ile ilgili, "Bu konuyla ilgili süreç zaten en güzel şekilde işliyor. Atılması gereken adımlar Lizbon Zirvesi’nde atılmıştır. Lizbon Zirvesi, yine biz iddialı bir şekilde söylüyoruz; Türkiye’nin şu andaki konuyla ilgili hedefleri istikametinde neticelendirilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Lübnan’a hareketinden önce yaptığı basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Erdoğan, Yargıtay’da iş yükünün arttığı ve dosyaların biriktiği yönündeki haberlerin ardından yeni daireler açılması ve kadroların arttırılması gibi adımlar atılıp atılmayacağına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bu aslında yeni bir süreç değil. Bu daha önceleri Sayın Yargıtay Başkanı’nın bizi ziyaretlerinde de gündeme getirdiği veya ortak bazı toplantılarda bir araya geldiğimizde gündeme getirdiği, aklımda kaldığı kadarıyla da bu tür birikmiş dosyaların 1 milyonun üzerinde olduğu ve daire sayılarının arttırılması gerektiği düşüncesini bizlere ifade etmişlerdir. O günden bugüne işleyegelen bir süreçtir. Öyle zannediyorum ki bu konuda bir adım da atılması gerekir ve atılacaktır da. Çünkü, bu yükün kaldırılması lazım.

Haberin Devamı

Her zaman söyleriz biliyorsunuz; geciken adalet adalet değildir. Öyleyse bunu süratlendirebilmek için atılması gereken adımları da atılması gerekir. Bu çalışmayı Adalet Bakanlığı olarak da arkadaşlarımız zaten yapıyorlar. Ama takvim ne zaman çalışır onu bilemiyorum"

-FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ-

Başbakan Erdoğan, AK Parti milletvekilleri ile dün akşam yaptığı istişare toplantısı hakkında yöneliten soruları da şöyle yanıtladı:
"Milletvekili arkadaşlarımla yaptığımız bu değerlendirme toplantısı, özellikle kalan sürece yönelik Parlamento çalışmalarını çok daha sıkı sarılmasını istediğim bir değerlendirme toplantısıydı. Zira önümüzde bu yılı artık ben pek saymıyorum. Çünkü, bütçe müzakereleri ağırlıklı olarak geçen bir süreç. Dolayısıyla artık bu yıl bitiyor. 2011’de de Ocak, Şubat ve biraz da Mart ayı Parlamento için değerlendirebileceğimiz bir süreç olacak. Dolayısıyla milletvekili arkadaşlarımızın zaten yeni belirlenen günlük çalışma saatlerini biliyorsunuz 13.00-23.00 olarak belirlendi. Buna bir de cuma gününü ilave etmek suretiyle Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri 4 günlük çalışmayla, önümüzde bekleyen yasa tasarıları var. Genel Kurulda olan şu anda çalışma var. Bu çalışmalar süratle bitirilsin ki biran önce bunlar da uygulama alanına girsin istiyoruz. Bunları arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik. Faydalı bir çalışma oldu. Tabii zaman zaman bu tür çalışmaları da yapmamız gerekir."

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun NATO Füze Savunma Sistemi ile ilgili TBMM’de bir bilgilendirme toplantısı yapılması talebinin hatırlatılması üzerine de Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar birçok kapalı oturum yaptık. Fakat yaptığımız kapalı oturumlar hiçbir şeyi değiştirmedi. Dolayısıyla Sayın Genel Başkan aklına geldikçe kapalı oturum arzusunda bulunuyor. Zaten konuyla ilgili olarak yapılan bilgilendirmenin hepsi en geniş manada Dışişleri Bakanımız tarafından çok açık net yapıldı. Tekrar tekrar bunları açıklamanın da hiçbir anlamı yok. Söylenecek çok daha farklı şeyler de zaten yok. Yeri geldiğinde TBMM’de gerekli olan açıklamalar yine yapılır. Fakat kapalı oturum diye bir şeyle de bu işi büyütmenin anlamı yok. Çünkü, ne yazık ki Türkiye’de alışılagelen ve TBMM’de kapalı oturum dediğimiz şeyin hiçbir gizliliği de söz konusu değildir. Orada yapılan görüşmelerin de orada kalması diye bir şey de bugüne kadar söz konusu olmamıştır.

Haberin Devamı

Yeri geldiği zaman bu konularla ilgili Meclis’te sorarlar ve Bakanımız da bununla ilgili olarak gerekli açıklamaları yapar. Nitekim şu ana kadar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da bu konuyla ilgili açıklamalar azami ölçüde yapıldı. Olay yeni yeni gündeme bazı başlıklar atabilmektir. Biz kendilerine bunları açıkladık. Bizim yok dediğimiz şeyleri onlar var diye iddia ediyorlar. ’Böyle bir şey olmamıştır, olmayacaktır’ dediğimiz halde onlar sanki görüşmeleri yürüttüler, görüşmeleri yürüten durumundalar. Bakıyorsunuz hala var diye iddia ediyorlar. Bunları neye anlatacağız biz? Onun için, milletimiz bunu en güzel şekilde anlıyor. Dolayısıyla zaman kaybına da tahammülümüz yok. Yapacağımız çok daha önemli işlerimiz de var. Bu konuyla ilgili süreç zaten en güzel şekilde işliyor. Atılması gereken adımlar Lizbon Zirvesi’nde atılmıştır. Lizbon Zirvesi, yine biz iddialı bir şekilde söylüyoruz; Türkiye’nin şu andaki konuyla ilgili hedefleri istikametinde neticelendirilmiştir."

Haberin Devamı

Erdoğan, "Hayata Dönüş Operasyonu" davasında 39 erin yargılanması ile ilgili sorulan soruya da "Bu bir süreç. Bu sürecin içerisinde şu anda tabii yargıya intikal eden boyutu var ama bunun niteliği, vesairesiyle ilgili olarak bir değerlendirme yapmam da doğru değil" yanıtını verdi.