Siyaset Erdoğan gazetecilere tatlı ikram etti
Paylaş
Erdoğan gazetecilere tatlı ikram etti

Erdoğan gazetecilere tatlı ikram etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakan ve gazetecilere tatlı ikram etti. Başbakan Erdoğan, Türk Patent Ödül töreninin yapıldığı Sheraton Otel’den ayrılmadan önce İzmit bölgesinden getirilen Pişmaniye ile Gaziantep’ten getirilen baklava ve fıstık ezmesinin bulunduğu stantları gezdi. İkram edilen tatlıyı, cebinden çıkardığı çakısıyla kesti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’a Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da eşlik etti. Erdoğan, bakan ve gazetecilere baklava, pişmaniye ve fıstık ezmesi ikramında bulundu.

Erdoğan, İzmit pişmaniyesinin bulunduğu standın yetkililerini de logo ve patentlerinden dolayı tebrik etti. Guinness Rekorlar Kitabı’na giren pişmaniyenin, uzunluğunun kaç metre olduğunu soran Erdoğan’a yetkililer, bin 40 metre olduğu yanıtını verdiler. Başbakan Erdoğan, burada kameramanlara pişmaniye ikram etti.

Gaziantep baklavası ve fıstık ezmesinin bulunduğu stantta ikram edilen baklavayı alan Başbakan Erdoğan, gazetecilere, "Şimdi bunu size bakarak mı yiyeceğim?" dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra sırtını kameralara dönerek baklavanın bir kısmını yiyen Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen’e de ikram etti.

Baklavayı ve fıstık ezmesini tanıtan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer de Türkiye’de tescilli olan tek şehir logosunun Gaziantep logosu olduğunu belirterek, "Fıstık ezmesi ay yıldızlı sizin için hazırlandı" dedi.

Koçer, tescille ilgili olarak Türkçe ve İngilizce olarak 15 bin kitap dağıttıklarını da ifade etti. Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de "Mehmet hiç konuşmuyorsun, Gaziantepli olarak bu defa ben sana ikram edeyim" diyerek, baklava ikram etti.

Başbakan Erdoğan, kadın muhabirlere de baklava ve fıstık ezmesi ikram edilmesini istedi. Bir kadın gazetecinin "diyette" olduğunu söylemesi üzerine ısrar eden Başbakan Erdoğan, "bak izleyemezsin programlarımı" diye espri yaptı, bunun üzerine gazeteci ikram edilen fıstık ezmesini geri çevirmedi.

ÇAKIYI İKİNCİ KEZ KULLANDI

Başbakan Erdoğan 2 yıl önce Malatya'da kendisine hediye edilen bir halının paketini cebinde taşıdığı çakıyı kullanarak açmış, 'Başbakan neden çakı taşıyor?' sorusu gündeme gelmişti.

Erdoğan tatbikata neden gitmedi?