Siyaset Erdoğan Genelkurmay'dan icazet aldı
Paylaş
Erdoğan Genelkurmay'dan icazet aldı

(HEPAR) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, AK Parti'nin kurulmasına yönelik ilginç bir iddiada bulundu

‘Generallerle konuştu’

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu dün Edirne’de basın toplantısı düzenledi.

Osman Pamukoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin kuruluş aşamasında dönemin Genelkurmay Başkanı’ndan ‘icazet’ (izin) aldığını iddia etti (AK Parti 2001’de kuruldu. O dönemde Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’ydu). Pamukoğlu şöyle konuştu:

‘Hani uzak duracaktı’

Bugün ‘Ordu siyasetten uzak duracak’ diyen Recep Tayyip Erdoğan denilen zat AKP kurulurken, aracı generalleri arayarak, Kara Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanı’na ulaşmak istedi.

‘Biz artık eskisi gibi değiliz, yeni bir partiyiz. Bizi horlamayın. Bize icazet verin’ dediler. Bu generallerin hepsi bugün sağ.

‘Dersim’i İnönü değil Atatürk bombaladı’

Osman Pamukoğlu, Başbakan Erdoğan’ın “Dersim’i İsmet İnönü yani CHP bombaladı” sözlerine de yanıt verdi. Pamukoğlu, “Dersim isyanı sırasında Atatürk hayattaydı.

İsyanın bastırılması emrini de Atatürk verdi. Dersim birkaç kere ayaklanma teşebbüsünde bulundu. Atatürk sağdı, her şeyi yaptıran Atatürk’tü” dedi.

Osman Pamukoğlu, “İsyanları devletler nasıl bastırdıysa, Atatürk de öyle bastırdı. Bundan sonra olacaksa yine aynı şekilde bastırılacaktır” diye ekledi.

Engin ÖZMEN/DHA

2

Haberin Devamı