Siyaset Erdoğan: Güçleri yetiyorsa yıksınlar
Paylaş
Erdoğan: Güçleri yetiyorsa yıksınlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Başbakanlık binası tartışmaları ile ilgili olarak, 'Güçleri yetiyorsa yıksınlar' dedi

Anakara'da yerel medya te ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Başbakanlık inşaatının durdurulması kararıyla ilgili olarak, 'Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım' dedi.

Ankara 11. İdare Mahkemesi, yeni Başbakanlık Binası için tarihi SİT statüsünün değiştirilmesi kararını dün iptal etmiş ve bu kararla inşaatın durması da gündeme gelmişti. Ancak bu karar rağmen işçilerin tüm hızıyla bugün de inşaat çalışmalarına devam ettiği görüldü.

'TEMYİZE KADAR MÜHÜRLENMESİ GEREKİR'

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara Valiliği’ni inşaatı mühürlemesin isteyerek, "Kararın temyiz edilmesini bekliyoruz. Temyize kadar inşaatın mühürlenmesi ve durdurulması gerekir. Çünkü mahkemenin kararıyla alan tarihi SİT statüsünü yeniden kazandı. Tarihi SİT alanında kesinlikle inşaat yapılamaz. Bu karar ışığında inşaatın mühürlenmesi ve alanın tekrar eski haline döndürülmesi gerekir. Bu nedenle Ankara Valiliği’ni inşaatı mühürlemeye davet ediyoruz. Eğer bu karar uygulanmazsa yetkililer hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

'YIKILMASI GEREKİYOR'

Dün alınan karara göre, Başbakanlık binası inşaatının durması ve binanın yıkılması gerektiği yorumları yapılmıştı.

İnşaatın yapıldığı bölge Ankara'nın nefes aldığı, hava kirliliğini azaltan, yeraltı suları açısından zengin ve endemik türleri barındıran nadir alanlardan olmasının yanı sıra, Cumhuriyet'in hafızalarından olması nedeniyle önemli sayılıyor.

Haberin Devamı