Siyaset Erdoğan: 'Haddini bil edepsiz kadın!'
Paylaş
Erdoğan: 'Haddini bil edepsiz kadın!'

Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan Malatya'da Müslümanlara hakaret ettiği iddiasıyla Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman'a yüklendi bunun üzerine The Economist Dergisi Erdoğan'ı eleştirdi. Öte yandan Gaziantep mitinginde Suriyeli mültecilerin geri döneceğini söyledi

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Malatya'da konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, Malatya'da düzenlediği mitingte AKP seçmeni için "Müslüman bir ülkeden bunun tersini beklemek garip değil mi?" diyerek hem seçmeni, hem de Müslümanlar'ı dolaylı olarak aşağıladığı iddia edilen Taraf Gazetesi yazarı ve The Economist'in Türkiye te dedi.

'HADDİNİ BİL EDEPSİZ KADIN!'

Başbakan Erdoğan, Amerin Zaman için şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu önceki gün bir televizyona çıkmış, AKP kitlesinin sorgulama yeteneği yok diyor. Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var diyor. Orada da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış. Edepsiz bir kadın.Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi diyor. Haddini bil haddini. Haddini bil eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni bir böyle, bu malum Doğan Grubu televizyonuna oradan da saygısızca yüzde 99'u Müslüman olan bu halka saygısızca hakaret ediyorsun. Karşılıklı oturmuşlar hem seçmene hakaret ediyor hem de müslümanlara hakaret ediyorlar. Siz bu kafayla devam edin.

Haberin Devamı

THE ECONOMİST'TEN ERDOĞAN'A CEVAP

Söze Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın The Economist'in 15 yıllık Türkiye temsilcisi olduğunu belirttikleri Amberin Zaman'a hakaret ettiğini hatırlatarak başlayan kurum Türkiye'de Erdoğan'ın altında gazetecilik yapmanın ne kadar zor olduğundan bahsetti. 15 yıldır Amberin Zaman ile çalıştıklarını belirten bir kurum çok saygıdeğer işler çıkardığı ve çok başarılı olduğundan bahsetti. İngiltere menşeili Freedom House'un Türkiye'de gazetecilikle ilgili yayınladığı yeni basın özgürlüğü raporunda 'kısmen özgür' kategorisinden çıkarıp 'özgür olmayan ülke' kategorisini koyduğunu hatırlattı...

Amberin Zaman kurumunun paylaştığı yazıyı sosyal medya hesabında böyle duyurdu:

'SURİYELİLER EVİNE DÖNECEK'

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Türkiye'de sayıları 1 milyon 250 bini bulan Suriyelilerin, rejim değiştiğinde ülkelerine döneceğini söyledi.

Başbakan, Türkiye'de kalan Suriyeliler için şunları söyledi: ''Şu anda da zor şartlarda bulunan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Bu kalıcı bir durum değil, bu ilelebet devam edecek bir durum değil. İnşallah Suriye'de şartlar düzeldiğinde, Suriye'de o eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimiz de şehirlerine, köylerine, evlerine geri dönecekler'' ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN MİTİNGİNDEN SATIR BAŞLARI

'DEVAM EDİYORUZ”

Reklam filmini izlediniz mi? Ne oluyor o reklam filminde. Millet sahibi olduğu o yıldızı ehline teslim ediyor. Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız hem 16 Türk devletini hem de milleti temsil ediyor. 10 Ağustos’ta devletle millet kucaklaşıyor. Fakat bu MHP YSK’ya şikayette bulundu. Neden biliyor musnuz? Reklam filminde ezan, seccade, namaz kılan bir Anadolu kadını teyzemiz varmış. YSK bu reklam filmlerinin o bölümlerini çıkarma kararı verdi. Diğer kısmı ile yola devam ediyoruz.

“VAH VAH VAH”

Bunlar ne yaparsa yapsın. İstedikleri kadar bu yollara başvursunlar. Öyle bir aday seçtiler ki İstiklal Marşı nedir bilmiyor. Vah vah vah! Sen Akif’in o muhteşem eserini bilmiyorsan ne babanın ne Akif’in suçu var. Profesör olsan ne yazar. Sen ki Malatya’dan şu dersi alamamışsın. Ey Ekmel! Eliniz nasıl gidip bu adama oy verecek? Buradaki ortak payda farklı. CHP ile MHP’nin yönetimi birleşti ve arada fark kalmadı. CHP’nin genel müdürü MHP’ye talimatlar veriyor. Ey Bahçeli sana da yazıklar olsun. MHP’li kardeşlerim itiraz edecekler. ‘Şiirle falan uğraşmayalım, daha ciddi meseleler var diyor’ . Ey monşer o mısralar milletin gönlüne yazılmış hitabedir. Senin hayatında ciddi olarak yaptığın ne var?

Haberin Devamı

“NE BÜYÜK YANLIŞ YAPTIK”

İslam Örgütü’nün başına seni gönderdik ne büyük yanlış yaptık. Ne yaptın orada? Suudi Arabistan gibi ülkeler zor kurtuldular. Bize ricada bulundular. Bunu da inkar etsin. Çarkı Kemal’in yanında yetişen çarkçı Ekmel oldu. Suudi Arabistanlılar bize ‘Çekilsin, yerine başka Türk’ü verin’ dediler. ‘Seçimle geldi almak mümkün değil’ dedik. Kendisi ‘Siz bizim arkamızda durmuyorsun’ dedi. Bu kadar ısrarcı olma. Çıkmış monşer aklı ile bize üslup dersi vermeye kalkıyor. Sen üslup dersini ensilvanya’daki hocana ver. Ağzını açtığında bela, lanet okuyan Pensilvanya’daki hocana ders ver. Sen git ağzından çıkanı kulağı duymana edepten nasibini almamış CHP genel müdürüne, MHP Genel Başkanı’na ders ver.

Haberin Devamı

“EFENDİLERİ İPİNİ ÇEKER”

Pensilvanya’nın dengesi bozuldu. Kendi ülkesine en ağır beddualar ediyor ama bir kez olsun Gazze, İsrail diyemiyor. Diyemez derse efendileri ipini çeker. İtifaktan çıkan beddua eder mi? Pensilvanya’da neden itikafa giriyorsun?Neden İstanbul, Bursa, Malatya'da değil?

“GAZZE YERLE BİR EDİLDİ BE!”

Doğan grubu, Radikal Gazetesi ne diyor? İsrail saldırı altında diyor. Ey Doğan grubu İsrail mi Gazze mi saldırı altında. İsrail’den kaç kişi öldü say bakalım. 500 ton bombayı Gazze’ye yağdıran kim? Gazze yerle bir edildi be! Bunu sen hangi ruhla, vicdanla yazabiliyorsun? Bu başlığı atabiliyorsun? Hakkı söyleyince sert oluyorsun. Eğer bu sözlerim sertlikse sert olacağım. İster beğenirler ister beğenmezler biz halkımızın beğenmesini, hakkın beğenmesini istiyoruz.