Hakan Çelik Erdoğan haklı çıktı
HABERİ PAYLAŞ

Erdoğan haklı çıktı

Haberin Devamı

Belgrad dönüşümüzde uçakta sohbet ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bazı ülkeler bizim bu coğrafyadaki etkinliğimizden çok rahatsız oluyor” demişti.

Dün Twitter’da son gelişmeleri okurken Avrupa’daki sağcı ve yabancı düşmanı kesimlerin görüşlerini yansıtmakla tanınan “Vocal Europe” isimli haber sitesinde bir anket karşıma çıktı. Soru aynen şu: “Batı Balkanlar’daki İslami radikalizmin yükselişi için kimi suçlamak gerek?” Seçenekler arasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Suudi Arabistan Kralı Salman var...

Erdoğan haklı çıktı
Vocal Europe isimli sağcı haber sitesi Erdoğan hakkında bu karalama kampanyasını yürütüyor.

Bu ankete ve ilk 24 saatte çıkan sonuca bakılınca Erdoğan’ın uçaktaki uyarısının ne kadar yerinde olduğu görülüyor. Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan daha Türkiye’ye döner dönmez bazıları kara propagandayı devreye sokmuş.

Üstelik Türkiye ve Cumhurbaşkanı’nı karalama faaliyetleri o kadar fütursuzca yapılıyor ki, Erdoğan’ı radikalizm ihracı kriterinde Ruhani ve Salman’ın bile önüne yerleştirmişler.



Türkiye ile ilgili aşırı akımları ihraç eden ülke algısı külliyen yalanlar üzerine inşa edilmiş bir safsatadır.

Erdoğan Belgrad’da Osmanlı döneminden kalan tek ibadethane olan Bayraklı Camii’ni ziyaret etti ve orada akşam namazı kıldı. Bu mu radikalizm? Türkiye hakkında algı operasyonları yapanlara bir çift sözüm var. Katolik misyonerlerin yüzyıllar boyunca din kisvesi altında hangi emperyalist politikalara hizmet ettiği hafızalarımızda. Zira yarattıkları acılar bugün Latin Amerika ve Afrika ülkelerinde hâlâ hissediliyor.

Türkiye dünyanın her yerinde olduğu gibi Balkanlar’da da TİKA kanalıyla tarihi ve kültürel mekânları onarıyor, insanlara yardım götürüyor. Türkiye radikalizm değil, insanlık ihraç ediyor.

Türkiye’nin gücü ve etkinliği birçok coğrafyada olduğu gibi Balkanlar’da da barışın teminatı durumunda.

Türkiye, Yugoslavya iç savaşının sona ermesinden sonra buraya en fazla yardım sağlayan ülkelerden biri oldu. Bugün de bölgede en fazla yatırım yapan ve dış ticaret gerçekleştirenler arasında.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in Erdoğan’a “Burada sizin kadar ilgiyle karşılanmam mümkün değil” anlamında söylediği takdir ifadesi belli ki bazı güçleri fena halde kıskandırmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder