Gündem Erdoğan'ın Başdanışmanı Bülent Gedikli görevinden ayrıldı

Erdoğan'ın Başdanışmanı Bülent Gedikli görevinden ayrıldı

Paylaş
Erdoğan'ın Başdanışmanı Bülent Gedikli görevinden ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Bülent Gedikli Twitter hesabından yapılan açıklamada, görevinden ayrıldığını duyurdu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli Twitter hesabından yapılan açıklamada, görevinden ayrıldığını duyurdu. Bülent Gedikli, açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanlık görevimdem bugün itibariyle ayrılıyorum. Bu yeni bir karar değildi. KARDEMİR A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Sabahattin Zaim üniversitemizde, yani reel sektörde ve akademik hayatta daha güçlü, daha müreffeh, daha güzel bir Türkiye için üretmeye devam edeceğiz. Siyasetimizi koltuklarda değil sahada, üreterek, öğreterek daha güçlendirmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama...

NEDEN GÖREVİNDEN AYRILDI?


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'nin görevinden ayrılmasında etkili olan nedenlerden birinin de dün Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz oranları olduğu konuşuluyor.

Daha öncede Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Bülent Gedikli ve Cemil Ertem'in Türkiye'deki mevcut dolar kuru konusunda farklı düşüncelerde olduğu ortaya çıkmıştı. Bülent Gedikli katıldığı bir televizyon programında Cemil Ertem için, "Arkadaşımız biraz tecrübesiz" demişti.

BÜLENT GEDİKLİ KİMDİR?


Bülent Gedikli, 27 Temmuz 1964’te Trabzon’da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Şadıman’dır. Yeminli Mali Müşavir, Kamu Yöneticisi; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını ABD Northeastern Üniversitesi Para Banka Bölümünde; doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde iktisat politikaları alanında tamamladı.