Candaş Tolga Işık Erdoğan’ın kafasında teknokrat bir kabine kurmak var
HABERİ PAYLAŞ

Erdoğan’ın kafasında teknokrat bir kabine kurmak var

Haberin Devamı

Bir yanda cumhurbaşkanlığı seçimi yarışı sürerken diğer yanda Erdoğan’ın ekibi yeni döneme dair hazırlıklara başladı bile...

Cumhurbaşkanı’nın aklında tamamen icraata yönelik, iş bitiren, çalışan bir kabine kurmak var.

Saray’a çok yakın bir kaynak geçenlerde “Siyaseti mümkün oldukça icraattan uzak tutacak cumhurbaşkanı” dedi ve devam etti: “Meclis, parti genel merkezi ve Saray arasındaki dengeler gereği muhakkak siyasi yönü ağır basan bir başkan yardımcısı olur ancak bundan sonraki kabinede bakanlar her biri kendi alanının uzmanı isimlerden seçilecek.”

Bu da şu demek parlamento ayağında genel merkez tarafından belirlenen siyasetçiler çalışırken, hükümet ayağında yüzde 90 teknokratlar direksiyon başına geçecek.

Aslına bakarsanız fikir olarak son derece mantıklı bir yaklaşım. Ancak örneklere bakınca uygulamada Türkiye’de bazen sıkıntı çıkabiliyor. Misal, alanında uzman diye ulaştırmada Binali Yıldırım’dan bahsediyorsanız doğru örnek. Ama aynı pencereden bakınca Ahmet Davutoğlu da dış politika alanında uzman sayılabilecek bir isimdi. Onu ne yapacağız?

1 Mayıs'ın fotoğrafı budur

Dün Bakırköy Halk Pazarı'nda objektiflere takılan bu kare 1 Mayıs’ın fotoğrafıdır. Kim çektiyse tebrik ederim.

PERİNÇEK'İN 93 BİN İMZASI

Doğu Perinçek dün cumhurbaşkanlığı adaylığına başvurdu. 100 bin imzaya ihtiyaç var. Aradım, “Hayırlı olsun” dedim. Her zamanki nezaketiyle teşekkür etti ve 93 bin imzanın hazır olduğunu söyleyip ekledi “Ama yine de yurttaşlarımızdan ricam ilçe seçim kurullarına gidip imza versinler. Ne kadar kalabalık olursak o kadar güçlüyüz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder