Siyaset Erdoğan: İran'a bigane kalamayız
Paylaş
Erdoğan: İran'a bigane kalamayız

Erdoğan, “Biz, İran'ın meselelerine bigane (ilgisiz) kalamayız. Karabağ kan ağlarken biz gülemeyiz, Filistin gözyaşı dökerken biz sevinemeyiz” dedi

ERDOĞAN TV’LERDE

Haberin Devamı

Latin Amerika gezisini sürdüren Başbakan Tayyip Erdoğan dün TV’lerde yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında Türkiye’nin dış politikasını özetledi.

Erdoğan, Türkiye’nin dış politika anlayışının, öncelikle kendi bölgesinde barışı, istikrarı, refahı tesis etmeye yönelik olduğunu belirterek, “Biz, İran’ın meselelerine bigane kalamayız” dedi. Amerika ve İsrail nükleer güç peşindeki İran’a saldırmak istemiş ancak Türkiye karşı çıkmıştı. Türkiye Brezilya ile birlikte soruna çözüm bulmak için devreye girmişti.

‘KEDERİMİZ ORTAK’

Başbakan Erdoğan, “Bütün dünya bu anlaşmaya dikkat kesildi, uluslararası basın Türkiye’nin başarısını manşetlerine taşıdı” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: Biz, Türkiye olarak, “Irak’tan bize ne” diyemeyiz. Suriye’nin, Yunanistan’ın, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Gürcistan’ın sorunları çok tabii olarak bizi de etkiler. Karabağ kan ağlarken biz gülemeyiz, Filistin gözyaşı dökerken biz sevinemeyiz. Ortadoğu’nun, Balkanlar’ın, Kafkasya’nın kaderi bizim kaderimizle ortak çizilmiştir.

Haberin Devamı