Siyaset 'Erdoğan' ismini sökene 3 yıl istemi
Paylaş
'Erdoğan' ismini sökene 3 yıl istemi

Çelenkteki 'Recep Tayyip Erdoğan' isminin olduğu kağıdı söktüğü ileri sürülen kişi hakkında iddianame

Adana'da şehit uzman onbaşı Emrah Yalım'ın cenaze töreni sırasında bir çelenkteki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu kağıdı söktüğü ileri sürülen kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

Adana Cumhuriyet Savcısı, 22 Ağustos'ta Adana Sabancı Merkez Camisi'ndeki şehit cenaze töreni sırasında yaşanan olaylarla ilgili inceleme sonucu, törende bir çelenkteki Başbakan Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu kağıdı söktüğü ve hakaret ettiği belirtilen Serkan T. (28) hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, Serkan T'nin, tören için hazırlanan ve 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' yazılı çelengi kastederek, küfürlü sözlerle, 'Kimse 'vatan sağ olsun' diye bağırmasın, vatanımızın her karış toprağı satılmaktadır. Yakında 'sağ olsun' diyecek vatanımız kalmayacak' dediği belirtildi.

Serkan T'nin ise ifadesinde, olayı gerçekleştirdiğini kabul ederek, 'PKK'lıların Habur Sınır Kapısı'ndan geçmeleri sonrası, cumhuriyet savcılarının kapıya teröristlerin ayağına gönderilmesi, mahkeme salonunda Atatürk'ün resmi ile Türk bayrağının bulunmasının polemiğe sebep olmaması için indirilmesini hazmedemedim' dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Teröristlerin çiçeklerle karşılandığını ve bunun sebebinin Erdoğan olduğunu düşündüğünü belirten Serkan T, şunları kaydetti: 'Açılım adı altında ülkeyi bölmesi ve son günlerde ulusal medyada şehit haberlerinin çıkması, siyasi parti başkan ve üyelerinin hükümetin PKK ile pazarlık ettiği iddiası üzerine bu olaylardan çok etkilendim.

Törende bu kızgınlıkla belirtilen cümleleri kullandım ve çelenk üzerindeki Erdoğan'ın ismini yırttım. Ülkemizde sahil kenarlarının, fabrikaların ve 352 şirketin yabancılara satılması nedeniyle ülkemizin bölünmekte ve satılmakta olduğunu söyledim ve bu şekilde düşünüyorum. Siyasi parti üyesi, grup veya sivil toplum örgütü üyesi değilim.'

Cumhuriyet savcısı, Serkan T'nin 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme ve onur, şeref ve saygınlığına saldırma' suçlarından 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.