Siyaset Erdoğan İspanya'da
Paylaş
Erdoğan İspanya'da

Başbakan Erdoğan, Türkiye-İspanya 4. Hükümetlerarası Zirve için geldiği Madrid Başbakanlık Sarayı Moncloa'da resmi törenle karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 4. Hükümetlerarası Zirve için geldiği Madrid Başbakanlık Sarayı Moncloa'da resmi törenle karşılandı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy tarafından başbakanlık girişindeki tören alanında karşılanan Erdoğan, Rajoy'la tören kıtasını selamladı. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Erdoğan ve Rajoy hükümetlerarası görüşmelerde yer alacak heyet üyeleriyle de tanıştı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu binası merdivenlerinde gazetecilere tokalaşma fotoğrafı verdikten sonra baş başa görüşmeye geçti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise İspanyol mevkidaşlarıyla bakanlar arası toplantıya geçti.

Aile fotoğrafı

Bakanların yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün de yer aldığı heyet, İspanyol mevkidaşları ve Başbakan Erdoğan ve Rajoy'la ''aile fotoğrafı'' çektirecek.

Görüşmelerin ardından iki başbakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Haberin Devamı