Dünya Erdoğan: İsrail, barışın baş tehdidi

Erdoğan: İsrail, barışın baş tehdidi

Paylaş
Erdoğan: İsrail, barışın baş tehdidi

Erdoğan: İsrail, barışın baş tehdidi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’i "Ortadoğu’da barışın baş tehdidi" olarak niteledi.

Haberin Devamı

Resmi ziyareti dolayısıyla Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile çalışma yemeğinde bir araya gelmeden önce birkaç gazeteciyle sohbet toplantısı yapan Erdoğan, "Bölgesel barış için baş tehdit İsrail’dir. Bir ülke Filistin’de Gazze’de orantısız güce başvuruyorsa, fosfor bombaları kullanıyorsa ’bravo’ demeyiz. Nasıl böyle davrandığını sorarız. (Gazze’de) bin 500 kişinin öldüğü bir saldırı var ve ortaya sürülen gerekçeleri de yalan" ifadesini kullandı.

Erdoğan, BM’nin Güney Afrikalı hakim Richard Goldstone’dan Gazze’deki İsrail saldırılarından sonra hazırlamasını istediği rapora atıfta bulunarak, "Goldstone raporu da açık" dedi.

Gazze’deki durumu eleştirmesine karşılık İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın yaptığı yorumlar hakkında Erdoğan, "Böyle bir yaklaşıma Müslüman olduğumuz için sahip değiliz. Yaklaşımımız insani" diye konuştu.

Haberin Devamı

Lieberman, İsrail’in Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada, "Erdoğan’ın yavaş yavaş (Libya lideri Muammer) Kaddafi veya (Venezüela Devlet Başkanı) Hugo Chavez’e dönüştüğüne inandığını" ifade etmişti.