Siyaset Erdoğan: İsyancıların silahlandırılmasına karşıyız
Paylaş
Erdoğan: İsyancıların silahlandırılmasına karşıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye karşı direnişlerini sürdüren isyancıların silahlandırılmasına karşı olduğunu ifade etti

Londra ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron'la düzenlediği ortak basın toplantısında, bugün itibarıyla Libya operasyonunun komutasını tüm unsurlarıyla devralan NATO'ya çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

"NATO çok önemli bir sınavı başarıyla gerçekleştirsin istiyoruz. Libya müdahalesi Afganistan müdahalesi gibi olmasın" diyen Erdoğan, "Türkiye ve İngiltere'nin de burada geleceğe yönelik atacağı adımların önemi büyük. Elimiz çabuk tutup oradaki zulmü, ölümleri, akıtılan kanı durdurmalıyız" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Kaddafi'ye karşı direnişlerini sürdüren muhaliflerin silahlandırılmasına karşı olduğunu sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, "Bu konuya olumsuz bakıyoruz. Zira ortada oluşmuş herhangi bir devlet veya taraf yok. Bunu kabul etmiyoruz. Aksi takdirde terörü artırabilecek durumlar oluşabilir" dedi.

Libyalı isyancıların silahlandırılması konusu ilk olarak ABD'li ve İngiliz liderler tarafından dile getirilmiş, ancak bu konuda Batılı devletler arasında bir mutabakat sağlanamamıştı.

Haberin Devamı

"ESAD, SEVİLEN BİR LİDER"

Konuşmasında Suriye'deki iktidar karşıtı gösterilere de değinen Erdoğan, "(Beşar) Esad'la bundan iki ay önce yaptığım görüşmede, kendisine OHAL'in kaldırılması ve reforma gidilmesi hususunu hatırlattım. Halkın taleplerini gözardı etmemek lazım. Bu doğrultuda adım atmak lazım" dedi.

Esad'ın Suriye'de sevilen bir lider olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, 11 yıldır iktidarda olan Alevi devlet adamının bu denli sevilmesinde Sünni eşinin de önemli rol oynadığını söyledi.

SARAYDA BÜYÜK BULUŞMA

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İngiltere'de bulunan Başbakan Erdoğan, Londra’daki ilk önemli görüşmesini Buckingham Sarayı'nda Kraliçe 2’nci Elizabeth ile gerçekleştirdi. Görüşmeye, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Buckingham Sarayı önünde her gün düzenlenen askerlerin görev değişim törenine denk gelen saatlerde saraya ulaşan Başbakan Erdoğan için saray girişinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan’ın görüşmesi programlanandan uzun sürdü.