Siyaset Erdoğan: Kamuda faizsiz bankacılık yapılacak
Paylaş
Erdoğan: Kamuda faizsiz bankacılık yapılacak

Erdoğan, Ankara'daki Esnaf Buluşması toplantısında kamu bankalarında faizsiz bankacılık için çalışma yapacaklarını söyledi

Erdoğan Ankara'da Esnaf Buluşması toplantısında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

"Dün yine bir ilimizde kepenk kapattırma eylemini kapatmak istediler. Bütün bunlara karşı ben sizin şahsınızda tüm Türkiye'ye sesleniyorum, bu mücadeleyi beraber vereceğiz. 'Benim kepengim namusumdur' diyerek, bu mücadeleyi vereceğiz.

Yeni Türkiye'yi birileri kabullenemiyor. Huzur, istikrar, güven ortamı içindeki Türkiye'yi birileri hazmedemedi. Milletin kazanmasını, esnafın kazanmasını, çalışanın ve üretenen kazanmasını birileri içine sindiremedi.

Esnafımıza olan kredi faizini artırmıyoruz. Çok çok olağanüstü durum olmadıkça faizi artırmayacağız. Faizsiz bankacılıkla ilgili, Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın çalışması var. Kredi limitlerini en düşük 75 bin lira, en yüksek 475 bin lira olarak düzenliyoruz.

Haberin Devamı

Esnaf kredi faizinde artış yapmadığımız gibi faiz yükünü de bir puan indirmiş bulunuyoruz. Huzura sahip çıkmanızı rica ediyorum. İstikrara, bu Nevruz gününde sahip çıkmanızı istiyorum."