Ekonomi Erdoğan 'Kapanmayacak' dedi, markalar sevindi

Erdoğan 'Kapanmayacak' dedi, markalar sevindi

Paylaş
Erdoğan 'Kapanmayacak' dedi, markalar sevindi

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün yaptığı alışveriş merkezlerinin pazar günleri kapanmayacağı açıklaması, moda perakendecilerini sevindirdi

AVM'LER PAZAR GÜNÜ AÇIK

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında açıkladığı ‘Esnaf Stratejisi’ moda perakendecilerine moral verdi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, Tayyip Erdoğan’ın alışveriş merkezlerinin (AVM) kapanmayacağına ilişkin sözlerinin BMD üyelerine gelecek için umut verdiğini dile getirdi.

Yılmaz Yılmaz, AVM’lerin pazar günleri saat 18.00’den sonra kapanması çerçevesinde çalışmaları süren yasa taslağının sektörde olumsuz rüzgar estirdiğini ifade etti.

GERÇEKÇİ BİR YAKLAŞIM

Tayyip Erdoğan, önceki günkü toplantıda soruları yanıtlarken, “AVM’lerle ilgili ‘AVM olmasın, AVM’ler pazar günü çalışmasın’ gibi bir anlayışın olması mümkün değil. Halkın talebini düşünmeliyiz. Benim vatandaşım haftasonu ailesiyle AVM’ye gidiyor” diye konuşmuştu.

Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının tartışmalara son noktayı koyduğunu kaydeden Yılmaz Yılmaz, “Alışveriş Merkezleri Yasa Tasarısı’na ilişkin Başbakanımızın yaptığı açıklama önemli ve gerçekçi bir yaklaşım” dedi.

İSTİHDAM SORUNU İÇİN OMUZ OMUZA ÇALIŞALIM

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘en büyük emek sömürüsünün tekstil sektöründe yaşandığı’ yönündeki değerlendirmesinin ‘üzücü’ olduğunu dile getirdi.

Negrin, “Yüz binlerce gence iş kapısı olan bir sektör bu eleştiriyi hak etmiyor. Her dört gencimizden biri sokakta. Daha çok istihdam yaratmak için nelerin yapılması gerektiği konusunda Başbakan’ın getireceği çözüm odaklı yaklaşımlar için omuz omuza çalışmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

ESNAF STRATEJİSİ HAYAT SUYU OLACAK

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin önceki gün açıkladığı esnaf stratejisinin, küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) hayat suyu olacağını söyledi.

Nurettin Özgenç, “Sanayi sitelerinin kurulacak olması arzu edilen bir gelişmedir. Kredi şartlarının iyileştirilip kredi kullanan esnaf sayısının artırılması yönündeki karar da sevindirici” diye konuştu.

2

Haberin Devamı