Siyaset Erdoğan: Kaybeden darbeci anlayıştır
Paylaş
Erdoğan: Kaybeden darbeci anlayıştır

Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "Bugün 'evet' diyenler de kazanmıştır 'hayır' diyenler de kazanmıştır. Kaybeden darbeci anlayıştır" diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum sona ermesi ve kesin olmayan sonuçlarının alınmasının ardından geldiği Sütlüce'deki AK Parti İl Merkezi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye Ramazan bayramının ardından demokrasi bayramından da a yüzünün akıyla çıkmıştır. Halk oylamasında anayasa değişikliğinin kabulü için gereken yüzde 50'nin üzeride ‘evet’ oyu çıkmıştır.

>> 'OKYANUS ÖTESİ'NE MESAJ YOLLADI

Gecici sonuçlara göre anayasamızın 26. maddeside değişiklik yapan düzenleme yaklaşık yüzde 58 oy oranıyla kabul edilmmiştir Türkiye çapında katılım yaklaşık yüzde 77-78 aralığında olmmuştur. Bundan önceki refarundumda yüzde 67 idi.

Aziz milletimiz takdir yetkisinin kullanarak paketi onaylamıştır. Bu sonucun ülkemize milletimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını Allahtan temenni ediyorum. Öncelikle halk oylamasının ülke genelinde huzur ve esenlik içinde gerçekleşmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.

Aldığımız güvenlik tedbirleri nedeniyle ciddi bir asayiş sorunu yaşanmadan gerçekleşen oylamada vatandaşlarımız huzur içinde sandığına gitmiş hür iradelerini ortaya koymuşlardır.

Oylamada sergilenen demokratik olgunluk tüm dünyaya güzel bir mesaj vermiştir. Oylamada görev alan güvenlikten sağlık, sandıktan sayım görevlilerine kadar tüm kamu çalışınlarına şahsım, teşkilatım milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. İleri demokrasi, hukukun üstünlüğünde tarihi ve bir eşiği atmış bulunuyoruz”

Mustafa KÜÇÜK-Sefa ÖZKAYA/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı