Siyaset Erdoğan: Kılıçdaroğlu gelip evimi görsün
Paylaş
Erdoğan: Kılıçdaroğlu gelip evimi görsün

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “havuzlu villa” eleştirilerine NTV'de yanıt veren Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu evini gelip görmesini istedi. Erdoğan, “Yalansa istifa edecek mi?” diye sordu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği referandumu öncesinde NTV'ye konuk oldu. Başbakan Erdoğan şu sıralarda Oğuz Haksever, Nermin Yurteri, Banu Güven ve Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlıyor.

>> İŞTE 'ALTIN MUSLUKLU' VİLLA

Haberin Devamı

Erdoğan, röportajdan önce yayına telefonla bağlanan Milli Takım futbolcuları Emre, Arda ve Nihat'la konuştu. Maçın ikinci yarısını izleme fırsatı olduğunu belirten Erdoğan, Milli Takım'ı tebrik etti.

'İKİ TARAFI KİRLİ DEĞNEK'

(KPSS”deki kopya iddaları) Bu konuyla ilgili bakanımdan ve YÖK Başkanımdan aldığım bilgiler çerçevesinde bir erteleme süreci var. Bir de YÖK Denetleme Kurulu’nun bu konu üzerinde çalışmaları var. Erteleme, denetleme ve Isparta’da meydana gelen olay ister istemez YÖK’ü de bu konunun üzerine çok farklı gitmeye sevk etti. Bu denetleme neticesinde ne çıkacak, buna göre bir karar verecekler. Adeta iki tarafı kirli bir değnek. Bir tarafta 30 bin kazanmış insan var. Bunların yanında 300-350 kişinin aynı puanı alması, bir kısmının karı-koca olması, kardeş olması gölge düşürüyor olaya. Ama onların böyle olması acaba bu işin ertelemesini veya iptalini gerektirir mi gerektirmez mi bu konuda Denetleme Kurulu’nun vereceği karar çok önemli. Daha sonra yetkili merci adımını atacaktır, sonunda yargıya gidecektir-gitmeyecektir onun doğrusu henüz bilemiyorum. Bu konuda da arkadaşlar daha sonra bizleri bilgilendirecekler.

Haberin Devamı

'İFTİRA KAMPANYASI'

(Siyasi üslup) Üslubun içeriğine çok dikkat etmek gerekiyor. İçeriğe dikkat etmek gerekiyor. Ana muhalefet lideri iftira kampanyası yürütüyor. Biz iktidar olarak niçin gerilim isteyelim ama muhalefet gerilimden nemalanmak ister.

'BU ÜLKEDE ARTIK KALPAZANLIK ÇETESİ YOK'

Ana muhalefet lideri şahsımı 'kalpazanlık'la suçlayacak kadar ileri gidiyor. Kalpazanlık bir para basma olayıdır. Benim karakterimde böyle bir şey olmuş olsaydı, şu anda farklı bir konuma gelebilirdim. Artık bu ülkede bir kalpazanlık çetesi yok.

'GELSİN EVİMİ GÖRSÜN'

(Villa polemiği) İddiayla bir şey söyleyeceğim, kiracı olarak oturduğum eve davet edeceğim. Bu evde altın musluk var mı? O gazetede gösterilen fotoğraflar var mı? Eğer bu söylenenler yalansa genel başkanlıktan ayrılacak mı? 750 bin dolar deniyor. Yarısına kim alacaksa gelip alsın. Kendim bir apartman dairesinde oturuyorum. Orada 10 komşum var. Orada da kiracıyım, bunları niye anlatmıyor. Artık bıktırdılar, ayıptır. Yasal olmayan bir şey varsa gereğini yapın. Söyledi söyledi kendisinin de villası çıktı, buyur. Böyle üstü açılan bir çatı yok.

Haberin Devamı

'HAYIR DİYEN DARBECİDİR'

(Referandum) 'Hayır' diyen darbe anayasını savundukları için darbecidir. Türkiye’de halen belli şeylerden sıyrılmış değiliz. Muhalefet bu metni AK Parti’nin bir metni gibi anlatmaya çalıştı. Ben de bu bir AK Parti, bir Recep Tayyip Erdoğan projesi değildir dedim. 26 maddenin eleştirisini yapmıyorlar. Anayasa Mahkemesi CHP’nin itarazını değerlendirdi ve sonra referanduma gidildi. Bu çalışma sırasında Avrupa Birliği kurumlarını örnek aldık. Şu anda Avrupa ya da dünyada Meclis’in Anayasa Mahkemesi’ne üye vermediği bir ülke yok. Adalet Bakanı'nın yetkisi daraltılıyor."

(NTVMSNBC)