Gündem Erdoğan: Kime verecekseniz verin ama 400'ü verin

Erdoğan: Kime verecekseniz verin ama 400'ü verin

Paylaş
Erdoğan: Kime verecekseniz verin ama 400'ü verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da minibüs ve otobüs esnaflarıyla bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Başkanlık sistemi çağrısını yinelerken isim vermeden de CHP ve HDP'yi eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otobüs ve minibüs esnafıyla buluştu. Mersin'de bir minibüste vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı hatırlatıp "Özgecan'ın katili başka bir mesleğin mensubu da olabilirdi. Şoför esnafının içindeki çürük elmaları ayıklamanız gerektiğine inanıyorum" dedi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer30295","30295","201504","30295-298001.jpg","1", "0","Erdoğan: Her partiye eşit mesafedeyim ama 400'ü verin");

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

'Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım, Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım. Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam, Ben Ne Bir Taş Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.'

Sizler bu milletin büyükelçileri, misyon şeflerisiniz. Aracınıza binen herkese Ahilik kültüründen gelen değerleri anlatıyorsunuz.

"DİYANET KALKSIN DİYENLERİN DİNE YAKLAŞIMI ORTADADIR"

Bizim dini meselelerimizin görüşüldüğü yer Diyanet'tir. Biri siyasetçi 'Biz geldiğimizde Diyanet'i kaldıracağız' diyorsa onların dine yaklaşımı ortadadır.

Eğer bu ülkede Ermeni mezalimi yoktur deyip, AB Parlamentosu'nda konuşuyorlarsa bunlara da benim milletimin cevap vermesini bekliyorum.

Silahla oy devşirmeye çalışanlara 7 Haziran'da ders verilmesi gerekmiyor mu?

2023 hedefine yürümenin şartı istikrarın devamıdır. Sürekli koalisyonların olduğu bir ülkeye kim yatırım yapar?

KOALİSYONLARDA TÜRKİYE HEP GERİYE GİTMİŞTİR

Halkımızın geleceğine güvenle bakabilmesi için istikrar şart. Son 70 yılda 40 yıl koalisyon hükümetleri var. Bu dönemlerde Türkiye hep geri gitmiştir. Rahmetli Özal'ın, kısmen Demirel'in iktidarda olduğu dönemlerde yükseliş olmuştur. Terörün en fazla kendisini ortaya çıkardığı dönem hep bu koalisyon dönemleri olmuştur.

Parlamenter sistem artık miyadını doldurdu. Cumhurbaşkanı olarak seçilmemden itibaren Türkiye yeni bir dönemin kapısını araladı. Biz buna yeni Türkiye diyoruz.

400'Ü VERİN YENİ ANAYASA RAHATLIKLA KURULSUN

Ortada bir gerçek var, 400'ü verin ve Yeni Anayasa rahatlıkla kurulsun. Ben her partiye eşit mesafedeyim. Kime verecekseniz verin ama 400'ü verin.

Milletimizi parçalamak isteyenlere, bayrağımızı yakmak isteyenlere, vatanımızı bölmek isteyenlere, devletimizin içine virüsler sokmak isteyenlere... Artık MGK'da alınan tavsiye kararı hükümete gönderildi. Eski Türkiye onların işine yarıyor olabilir.

Bundan sonraki hedefe yeni anayasamızı hazırlayarak ve başkanlık sistemine geçerek ulaşabiliriz. Sanki bunu Tayyip Erdoğan kendisi için istiyor. 2.5 metreküp yere bizi koyacaklar. Er kişi niyetine deyip gidecekler. Bu kubbede hoş bir seda bırakmışsak ne mutlu bize.

2071 hedeflerine ulaşmak için ahdimizin olması lazım. Biz göremiyoruz ama torunlarımız görsün diye bu adımları atıyoruz.

ARABA BENİ DEĞİŞTİR DİYE BAĞIRIYOR

Artık her yerinde sesler gelen bu araçla bir yere gidemeyiz. Hele ki yakıtı bitmiş bir haldeyken hiç bir yere gidemezsiniz. Araba beni değiştir diye diye bağırıyor. Yakıt lambasının yanan ışığı da yanalı baya oldu.

Türkiye yolda kaldığında sanmayın ki muhalefet gelip arabayı itecek. Onlar ancak sıkıntı anında ortadan kaçmayı bilir. Yeni Türkiye'yi inşallah sizlerle birlikte inşaa edeceğiz.

SURİYELİ MİSAFİRLERİMİZİ ZORLA DIŞARI GÖNDERMEKTEN BAHSEDİYORLAR

Eğitimde 8 yıllık uygulamayı geri getirmekten söz ediyorlar. Suriyeli misafirlerimizi zorla dışarı göndermekten bahsediyorlar. Bunlar kim biliyor musunuz? Azeri kardeşlerimiz Iğdır'da esir düşmüşlerdi ya, Stalin'in yönetimi ne yazık ki bunları Botan Köprüsü üzerinde kurşuna dizdi. O zamanki İnönü yönetimi bunları onlara teslim etti. Bizi onlara teslim etmeyin siz öldürün. Ama biz burada olduğumuz sürece onlar muhacir biz de ensarız.

ASGARİ ÜCRET DE AÇIK ARTTIRMAYA ÇIKMIŞ

Bu arada asgari ücret de açık arttırmaya çıkmış. Değişik değişik rakamlar ortaya çıkmış. Bölücü örgütün güdümünde olanlar yine Ermeni propogandasını yapıyor. Siz eski Türkiye'nin ürünüsünüz. Artık hiç kimse bu milleti hastane kuyruklarına geri gönderemez. SSK'nın başında kimin olduğunu o dönemleri biliyorsunuz değil mi?

Okul kapılarından gözüyaşlı çevrilen başörtülü bacılarımıza bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması için çalışıyoruz. Başörtülüysen bu ülkede paryasın. Faizleri patlattılar. Geldiğimizde yüzde 63'tü. Enflasyon yüzde 30'du. Bunlar devletin hazinesini yağmaladılar. Bankaları soydular soğana çevirdiler. Ben şimdi Cumhurbaşkanlığı makamındaysam yan gelip yatmamın bir anlamı yok!

BEN BİR PARTİNİN TARAFI DEĞİLİM

Artık Cumhurbaşkanlığı'nda vesayetin muhafızı değil milletin ta kendisi bulunuyor. Ben herhangi bir partinin tarafında değilim. Tercihim vardır o ayrı konu.

İl ziyaretlerime de devam ediyorum devam edeceğim. Milletimin her sorunu benim gündemimde olacka. Şu anda bu kardeşiniz Cumhurun başkanıdır yani milletin başkanıdır.

Maaşallah 4 çeker araba gibi kararlılığa, azme sahip olduğunuzu görüyorum. Bu iradenin karşısında kimse duramaz. Buradaki şoför kardeşlerimin bazı beklentileri var. Belediye Başkanı bana 10 maddelik sorunları iletti. Gerek hükümetimiz gerek belediyelerimizden bu konuda hassasiyet göstermelerini ileteceğim. Şoför esnafımızın sorunlarını çözmek sorumluluk merkezindeki herkesin boynunun borcudur.