Siyaset Erdoğan: Konu mankeni değilim
Paylaş
Erdoğan: Konu mankeni değilim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de STK temsilcilerine seslendi. Çözüm sürecine dikkat çeken Erdoğan 'Ok yaydan çıktı, artık geri dönüş yok' dedi. 'Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor' eleştirilerine de değinen Erdoğan 'Ben konu mankeni değilim' dedi

Erdoğan'ın şaşırtan izleme heyeti çıkışı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyeti'nin oluşrutulmasıdır. Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir. Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir.' diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

ARINÇ'A CEVAP MI VERDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de 'Cumhurbaşkanı siyaset yapıyorlar diyorlar. Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben konu mankeni değilim.' diye konuştu. Bu sözler Arınç'a cevap olarak yorumlandı.

İşte Erdoğan'ın Denizli'deki o konuşmasının satır başları:

Artık ok yaydan çıktı. Önemli olan ne derecede hedefine varacağıdır. Bu mesele günlük siyasetin malzemesi olacak kadar basit bir mesele değildir. Ben damdan düştüm, dertliyim. Patinaj yapan bir ülke istemiyorum. Bizim sıçrayarak çok daha ileriye gitmemiz lazım. Kaybedecek vaktimiz yok.

Biz kabuğunun içinde küçülen bir millet olamayız. Biz nasıl tarihte büyük bir milletsek bugün de büyük millet olma yolunda devam etmek zorundayız.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği kendi içinde bir kriz içinde. İngiltere ve Amerika'da küresel kriz dengeleri sarstı. Biz bu süreçte ne yaptık: 2011 seçimlerinden sonra başlayan yeni anayasa çalışmaları akamete uğradı.

"EY BATI..."

Daha sonra Gezi olayı... Dünya üzerimize geldi. Batının gazetelerinde nasıl saldırdılar bize. Güya polis her tarafı yaktı yıktı. Ey batı peki daha şurda geçen gün Hamburg'ta yapılanlar neydi? Batı önce aynaya baksın. Bizim polisimiz bir çok yerde dayak yedi. Sonrasında 17-25 Aralık operasyonları. Bize zaman kaybettirdiler.

6-7 Ekim sonrası insanları katledecek aletler ellerinden alınıyor ondan rahatsızlar. Serap kızımızı otobüsün içinde molotofla yakmadınız mı? Nasıl olacak da bunlar suç olmaktan çıkacak. Ülkemizin her yerinde yaptılar bunu. Hala sürdürmek istediler. Bu yasa geç kalınmış bir yasa. Güvenlik güçlerimizin eli güçlü olmalı.

Türkiye tüm netameli hadiseleri en az zararla geride bıraktıysa milletimizin feraseti sayesindedir. Milletin emanetine güçlü bir şekilde sahip çıkan bir iktidarın iş başında olmasıdır. Koalisyon dönemlerinin Türkiye'si olsaydı felaket üzerine felaket yaşanmıştı.

Milletimizin karşısına yeni anayasa ile yeni bir tasavvurla çıkalım. Biz buna yeni Türkiye diyoruz.

CUMHURBAŞKANI SİYASET YAPIYOR DİYORLAR, KONU MANKENİ DEĞİLİM

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı siyaset yapıyorlar diyorlar. Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben konu mankeni değilim.

Çanakkale ruhunu tekrar tekrar yaşatacağız. 24 Nisan'da Çanakkale'de barış ve dostlık mesajı vereceğiz. Yurt içinde yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Çanakkale'ye gitmesini istiyorum. 10 yıl önce Çanakkale'ye gelenlerin sayısı 300 bindi. Şu anda sayı yılda 3 milyona ulaştı. Nerden nereye..Çanakkale'de çok ciddi yatırımlar yaptık.

Çanakkale ile ilgili nasıl ahlaksızca ifadeler kullandıklarını görüyorsunuz.