Siyaset Erdoğan, Laricani'yle görüştü
Paylaş
Erdoğan, Laricani'yle görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüştü

Dün Suriye lideri Beşar Esad'la yaptığı görüşmenin ardından Patriotların konuşlandırılmasını eleştiren İran Meclis Başkanı Ali Laricani bugün İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi.

Haberin Devamı

İran Meclis Başkanı Laricani, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne saat 13.45'te geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşmesi 2 saat sürdü.

PATRIOT'LARI ELEŞTİRMİŞTİ

İstanbul ziyaretinden önce Suriye ve Lübnan’da temaslarda bulunan Laricani, Şam'da Esad'la yaptığı görüşmenin ardından geçtiği Beyrut’ta yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştirilmesini eleştirmiş, “Suriye’deki iç kriz böyle silahlar konuşlandırılarak çözülemez... Suriye krizine ilişkin olarak dost ve kardeşimiz Türklerle çok sayıda görüş ayrılığımız var. Krizin çözümüne yönelik ortak yaklaşım bulmak için her iki taraf da çalışıyor” demişti.

Laricani Türkiye, Lübnan ve Suriye'yi kapsayan ziyaretleri için Tahran'dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada ise gerçekleştireceği görüşmelerde "Suriye krizine çözüm bulmaya çalışacağını" söylemişti.

Haberin Devamı

HURRİYET - DHA