Siyaset Erdoğan: Mardin’e yılda 10 milyon turist gelmiyorsa bunun nedeni terördür
Paylaş
Erdoğan: Mardin’e yılda 10 milyon turist gelmiyorsa bunun nedeni terördür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Mardin’e yılda 10 milyon turist gelmiyorsa bunun nedeni terördür. 16 Nisan’dan sonra idam konusu Meclis'e gelecek. Parti liderleri 'evet diyeceğiz' diyor. Bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Corc ne der Hans ne der ona bakmam…


"ÇOCUKLARI DAĞA KAÇIRDINIZ"


Diyarbakır belediyesinin önünde analar ağlıyordu ya. Bunların çocuklarını dağa kaçırdınız. Utanmadınız mı ya sıkılmadınız mı ya. O anaları nasıl ağlattınız. Utanmadan biz Kürtlerin temsilcisiyiz dediler. Ben Türkün de Kürdün de Lazın da Çerkezin de Arabın da Abazanın da temsilcisiyim. Neden? Çünkü yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum. Bizim derdimiz Türkiye, bunların derdi çukur. Bu devlet 80 milyonun tamamının devletidir.

“YA TESLİM OLACAKLAR YA DA BU TOPRAKLARI TERK EDİP GİDECEKLER”


Devletimiz meseleleri konuşarak kimsenin burnu kanamadan çözmek için uzattığı eli ısıranların başını ezmeye muktedirdir. Artık bu ülkede hangi örgüte mensup olursa olsun hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya teslim olacaklar ya da bu toprakları terk edip gidecekler.

Biz ‘hayır’ diyene saygı duyarız. Ama sen de ‘evet’ diyene saygı duy.

2-3 yıl öncesinin cıvıl cıvıl Mardin’ini hatırlayın. Neden bu insanlar kaçtı? Terör, terör, terör… İsviçre’de açılan pankartta benim şakağıma silah dayamışlar. Öldürün diyorlar. Ben burada tüm kardeşlerime sesleniyorum. Senin ülkenin cumhurbaşkanına öldürme talimatı veren bu terör örgütlerine karşı siz sessiz mi kalacaksınız.

İşledikleri suç. Üzerlerine gideceğiz. Onları orada bırakmayacağız. Niçin evet demeniz gerektiğini düşünüyorsanız dönüp kimlerin hayır dediğine bakın. Kandil, İmralı, Pensilvanya, DEAŞ hayır diyor.

Haberin Devamı