Siyaset Erdoğan: Meclis'in tarih yazmasını umuyorum
Paylaş
Erdoğan: Meclis'in tarih yazmasını umuyorum

Erdoğan: Meclis'in tarih yazmasını umuyorum

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa taslağının "kişisel beklentilerle, politik hesapların değil, Türkiye’nin ihtiyaçlarını gözeten bir mantıkla hazırlandığını" söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, dün açıklanan Anayasa değişikliği taslağının üçü geçici olmak üzere 26 maddeden oluştuğunu söyledi ve taslakta öngörülen düzenlemelere değindi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan bazı değerlendirmeler satır başlarıyla şöyle:
"-Bu taslak kişisel beklentilerle, politik hesapların değil, Türkiye’nin ihtiyaçlarını gözeten bir mantıkla hazırlanmıştır."
-"Bu taslak AB ile katılım müzakerelerini yürüten, dünya ile entegre olmaya çalışan güçlü bir Türkiye’nin yolunu açacaktır."
-"Uzlaşma Komisyonunda bir taslak hazırlanmadığı, hazırlanamadığı için AK Parti olarak biz hazırladık ve bunu şimdi TBMM’nin gündemine taşıyoruz."
-"Bunun içinde aslında CHP’nin söyledikleri de var, MHP’nin söyledikleri de var. Değişik sivil toplum örgütlerinin söyledikleri de var."
-"Her türlü yapıcı katkıya biz açığız."
-"Uzlaşma noktasında son derece samimi bir tavır içerisindeyiz. Bu ülkede bu anayasaya katkısı olacak herkese gidiyoruz."
-"Siyaset bugün bir kez daha samimiyet sınavındadır."
-"Bu Meclis anayasa yapamaz demek, Meclisin ve siyasetin kendisinin inkarıdır."
-"Anayasa değişikliğini belirsiz bir geleceğe ertelemek Türkiye’ye vakit kaybettirir."
-"Biz kişisel düzenlemeler yapmıyoruz. Kendi taslağımızı dayatmıyoruz. Hiç kimseyi, hiçbir kurumu, hiçbir erki etki altına almaya çalışmıyoruz."
-"Parlamentonun yetkisi yasa çıkarmaktır" diyen Erdoğan, "demokrasiden nasibini almış hiç kimsenin bu yetkinin kullanılmasını alay konusu yapamayacağını" kaydetti.
-"Gösterilen tahammülsüzlük AK Parti’ye yönelik değildir; sergilen tahammülsüzlük millet iradesinedir, demokrasiyedir."
-"Milletin, ileri bir demokrasi, çağdaş bir demokrasi, kendi iradesine ipotek konulmamasını istediğini" anlatan Erdoğan "Ben bir referanduma gerek kalmadan TBMM’nin bu değişikliği gerçekleştirmesini ve bir kez daha tarih yazmasını umut ediyorum" dedi. Erdoğan, bu gerçekleşmezse millete gideceklerini kaydetti.

Haberin Devamı