Siyaset Erdoğan Meksika'dan vizenin kaldırmasını istedi
Paylaş
Erdoğan Meksika'dan vizenin kaldırmasını istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile ortak basın toplantısında iki ülke arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasını istediğini söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile ortak basın toplantısında vize müjdesi verdi.

Haberin Devamı

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan yaptığı açıklamada, ''2017 veya 2018 yılını diyorum ki biz, her ülke olarak kültür yılı olarak ilan edelim. Hatta kültür turizm yılı olarak da ilan edebiliriz. Vatandaşlarımızın rahat gidiş-gelişlerini sağlayalım. Hatta burada ben kendilerine şu konuda da bir ricada bulundum. ’Karşılıklı olarak vizeleri kaldıralım’ dedim. Vizeleri kaldırmak suretiyle Meksikalı dostlar Türkiye’ye rahatlıkla gelebilsin, Türkiye’den vatandaşlarım da Meksika’ya rahatlıkla gelebilsin diye.

THY konusunu yine aramızda görüştük. Kendileri iyi niyetle yaklaştılar. Bu konuda da ne yapabilirsek bunu başaralım, bir an önce THY’nin de buraya Havana, Meksiko City olarak İstanbul’dan bu şekilde başlayıp böyle bir adımın atılması da olabilir. Bunun da çalışmalarını yetkili arkadaşlarımız yürütecekler ve kendilerine de bu konuyla ilgili aynı zamanda yazılı metinleri de sunduk."

Haberin Devamı

AA