Siyaset Erdoğan muhalefete sert yüklendi
Paylaş
Erdoğan muhalefete sert yüklendi

Hatay'da konuşan Erdoğan, 'Terör örgütü vururken muhalefet partileri de eşzamanlı Ankara'dan harekete geçiyor' dedi

Hatay’da halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütü Reşadiye’den, Şemdinli’den, Çukurca’dan, Dörtyol’dan vururken muhalefet partileri de eş zamanlı Ankara’dan harekete geçiyor” dedi.

Hatay’da halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ndeki saldırıya değindi. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

'BU OYUNA GELMEYİN'

“Hatay’da bugünlerde bazı oyunlar oynanmak isteniyor. Terör bugüne dek hiçbir emelini gerçekleştiremedi. Sadece güvenlik güçlerine saldırmakla kalmıyor, bu ülkenin kardeşliğini de kastediyorlar. Polise silah sıkan ne derece hainse, cam çerçeve indirenler de aynı durumdadır. Gençleri sokağa dökmek istiyorlar. Bu oyuna gelmeyin, sağduyudan ayrılmayın. Yerel idarecilerimiz, polisimiz gerekeni yapıyor. Hiç kimse kendini hakim, polis yerine koyup şiddete başvurmasın”

'KİRLİ OYUNLARLA TAHRİK EDİYORLAR'

Saldırıların zamanlamasına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Türkiye için çok önemli bir kararın öncesinde birilerinin kirli oyunlarla sokakları tahrik ettiğini belirterek, “ Terör örgütü Reşadiye’den, Şemdinli’den, Çukurca’dan, Dörtyol’dan vururken muhalefet partileri de eş zamanlı Ankara’dan harekete geçiyor. BDP sağduyu çağrısı yapması gerekirken bir konvoyla ilçeye girmeye çalışıyor. Sana mı kalmış. Sen işine bak. MHP Dörtyol’daki gerginliği fırsat gibi görüyor. CHP bu kargaşadan ne koparabilirim derdinde” dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:



Bu terör saldırılarının zamanlamasına dikkatinizi çekiyorum. Türkiye çok önemli bir halk oylamasının arifesindeyken bu saldırılar yapılıyor.

Bu kirli bir oyundur. Bu kirli bir tuzaktır. Bu dönemde sağduyu çağrısı yapması gereken muhalefete sesleniyorum.

Geçen günü İngiltere Başbakanı “Biz terörü muhalefetle birlikte çözdük” dedi. İspanya aynı şeyi söylüyor.

Altındaki koltuğu sağlama almak uğruna sokakları tahrik etmeye değer mi?

Terör örgütü ile muhalefet eş zamanlı olarak taarruza geçiyor.

BDP konvoyla Dörtyol’a gitmek istedi.. Ne işin var senin Dörtyol’da sana mı kalmış. Polis misin sen. Sen işine bak. Bırak ilgililer ne yapılacaksa yapsın.

Çok enteresan bir pankart gördüm, “Nikah masasında bile bu kadar iştahla evet dememiştik” yazıyordu.

CHP Genel Başkanı Malatya’ya gidiyor. Orada “Anayasa değişikliği kayısıya çare olacak mı” diyor. Yahu kayısı için anayasada madde düzenlemesi yapılır mı. Böyle bir siyasi lider olur mu?

Ordu’ya gidiyor “Anayasa değişikliği fındığa çare olur mu” diyor.

Yarın Hatay’a gelince “Anayasa değişikliği künefeye çare olur mu” diyecek. Sen ne anlarsın Hatay’ın künefesinden. Bunlar anayasa ile yemek kitabını karıştırıyor.

(Hürriyet)

2

Haberin Devamı