Siyaset Erdoğan Obama ve Putin'le ile görüştü
Paylaş
Erdoğan Obama ve Putin'le ile görüştü

Başbakan Erdoğan, önce Amerikan Başkanı Obama ile daha sonra da Rusya Devlet Baykanı Putin'le telefonla görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama telefonla görüştü. Başbakanlık kaynakları görüşmede, her iki liderin de Gazze’deki gerilimin, hem Filistin’le ilgili barış sürecini hem de bölgeyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını ve ateşkes sağlamak için gerekli temaslarda bulunacaklarını söyledikleri ifade edildi.

Haberin Devamı

Irak Bölgesel Yönetimi Başbakan Neçirvan Barzani’yle görüşmesi saat 18.20 sıralarında biten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki çalışma ofisinden ayrılmadı. ABD Başkanı Obama ile yapacağı telefon görüşmesi için çalışma ofisinde beklediği belirtilen Erdoğan’ın, saat 21.20 sıralarında Obama ile görüştüğü açıklandı.

Görüşme ile ilgili Başbakanlık kaynaklarından şu açıklama yapıldı: " Gazze’deki gerilimin tırmanışa geçmesi akabinde bu akşam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede, her iki lider de, mevcut gerilimin, hem Filistin’le ilgili barış sürecini hem de bölgeyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını belirtmişlerdir. Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, mevcut gerilimin daha da artmaması için taraflar arasındaki çatışmanın ivedilikle durdurulması gerektiği hususunda mutabakat sağlamışlar; ateşkes sağlamak için gerekli temaslarda bulunacaklarını ifade etmişlerdir"

BAŞBAKAN ERDOĞAN OBAMA’NIN ARDINDAN PUTİN’LE GÖRÜŞTÜ

Haberin Devamı

Erdoğan’ın, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimle ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama’nın ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan ve Putin’in, konuya ilişkin görüş alışverişinde bulundukları görüşmede, gerilimin daha da vahim bir hal almaması için ateşkes sağlanmasının büyük önem taşıdığını vurguladıları belirtildi. Erdoğan ve Putin’in, görüşme sırasında, Gazze’yle ilgili yaptıkları temaslarla ilgili olarak birbirlerine bilgi verdikleri, 3 Aralık 2012’de Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı vesilesiyle İstanbul’da biraraya gelmekten mutluluk duyacaklarını da ifade ettikleri de söylendi.

DHA