Siyaset Erdoğan, Putin ile telefonla görüştü
Paylaş
Erdoğan, Putin ile telefonla görüştü

Erdoğan, Putin ile telefonla görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’le yaşanan kriz çerçevesinde dünya liderleriyle görüşmesi çerçevesinde, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan’ın görüşmede, bu kafilenin uluslararası bir yardım kafilesi olduğunu, gemilerde 32 ülkeden gönüllülerin bulunduğunu, gemilerde yaşlı, genç, kadın, erkek bir çok insanın olduğunu, yine bu insanların Müslüman, Hristiyan, Yahudi bir çok dine mensup gönüllüler hareketi olduğunu söylediği öğrenildi.

Erdoğan’ın görüşmede "Böyle bir müdahaleyi kabul etmemiz mümkün değil. Uluslararası hukuk açısından konuyu takip edeceğiz" dediği kaydedildi.

Vladimir Putin’in de Başbakan Erdoğan’a Gazze’ye yardım götüren gemilerde hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından dolayı üzüntülerini ilettiği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki tavırlarını anlattığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Putin’in görüşmede, "Ortadoğu’da bir çatışmaya yol açılmaması için çaba gösterilmelidir. Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasından yanayız. Filistin’de insani ve sosyo-ekonomik durum düzeltilmelidir. Filistin’e bu konuda yardım yapılmalıdır" dediği kaydedildi.

RUSYA’NIN BAŞBAKANLIK İNTERNET SİTESİ

Öte yandan Rusya’nın Başbakanlık internet sitesinde yayımlanan açıklamada da, Erdoğan’ın Putin’i 8 Haziranda İstanbul’da yapılması planlanan "Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı"na davet ettiği belirtildi.

Açıklamada, Putin’in bu daveti ’memnuniyetle’ kabul ettiği ifade edilerek, iki başbakanın bu ziyaret sırasında ikili görüşme yapma konusunda da anlaştıkları vurgulandı.

Erdoğan ve Putin’in telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerle ilgili acil konuları da ele aldıklarını ifade edilen açıklamada, Putin ve Erdoğan’ın bölgedeki son durum ile ilgili de görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Bu yıl devlet ve hükümet başkanları düzeyinde üçüncüsü gerçekleşecek konferansın dönem başkanlığını Kazakistan’dan Türkiye devralacak.
Türkiye’nin dışında Rusya, Çin ve Güney Kore ile birlikte 18 ülkenin dahil olduğu konferansın gündeminde Kuzey Kore tarafından Güney Kore deniz altısının vurulduğu iddiası ile ilgili tartışmaların yoğun bir şekilde ele alınması bekleniyor. 26 Mart’ta gerçekleşen olayda Güney Kore denizaltısında 46 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı