Siyaset Erdoğan Şam'da: Dış politikamızı biz belirleriz
Paylaş
Erdoğan Şam'da: Dış politikamızı biz belirleriz

Suriye'yi ziyaret eden Başbakan Erdoğan, 'Biz dış politikamızı birilerinin vereceği talimata göre belirleyemeyiz' dedi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "Biz dış politikamızı birilerinin vereceği talimata göre belirleyemeyiz, biz dış politikamızı kendimiz belirleyeceğiz, bunu böyle halletmek durumundayız" dedi. Başbakan Erdoğan, Şam’da Dedeman Otel’de düzenlenen Türkiye-Suriye İş Konseyi toplantısında iş adamlarına seslendi. Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

'BİRLİKTE GÜÇ VAR'
"Biz Casyun tepesinden Şam’a baktığımızda bize yabancı bir şehri seyretmiyoruz, eminim ki sizlerde Topkapı sırtlarından Boğaz’a baktığınızda yabancı bir şehri seyretmiyorsunuz. Bu kadar ortak yönü, bu kadar ortak değeri, bu kadar ortak tarihi ve kültürü olan iki milletin birbirine uzak olmasını, birbirinden ayrı düşmesini kabul edemezdik, içimize sindiremezdik. İşte onun için canla başla çalıştık, gecemizi gündüzümüze kattık ve bugünleri hep birlikte inşa ettik. Daha kat edeceğimiz uzun bir mesafe var. İnanıyorum ki aradaki başka engelleri de kaldıracağız, başka pürüzleri de gidereceğiz ve dünyaya örnek teşkil edecek bir işbirliği ve dayanışmayı birlikte imar edeceğiz. Ayrılıkta zafiyet var birlikte güç var, biz bu arzuya, bu iradeye sahibiz."

"NORMALLEŞME Mİ, EKSEN KAYMASI MI?"

Haberin Devamı

Salondaki buluşmaya "Bu ne güzel bir buluşma" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Yani bunu tesis etmek, bunu sağlamış olmak, normalleşme midir? Yoksa eksen kayması mıdır? Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret hacminin katlanarak artması bir eksen kayması mıdır? Yoksa normalleşme midir? Dış politikalarımızda dayanışma içinde yardımlaşma içinde olmak birbirimizi desteklemek eksen kayması mıdır? Yoksa normalleşme midir? Tabiki normalleşmedir? İşte bu başarıldı. Tüm dünya bunu böyle görmek durumundadır. Bunu böyle anlamak zorunda. Biz dış politikamızı birilerinin vereceği talimata göre belirleyemeyiz, biz dış politikamızı kendimiz belirleyeceğiz. Bunu böyle halletmek durumundayız."

AA

Haberin Devamı