Siyaset Erdoğan Beştepe'de şehit ve gazi yakınlarına seslendi
Paylaş
Erdoğan Beştepe'de şehit ve gazi yakınlarına seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de şehit ve gazi yakınlarına seslendi. Erdoğan, "Şehitlerimizin aziz ruhlarının muazzeb edilmesine gazilerimizin incitilmesine asla izin vermeyiz. Böyle bir davranış içine girenler karşılarında önce bizi bulurlar. Şehit ve gazi yakınlarına yapılmış her davranışı şahsıma yapılmış sayarım ona göre davranın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz nedeniyle Beştepe'de şehit ve gazi yakınlarına seslendi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Milletimizi kalkındırmak için kullanmamız gereken kaynakları terörle mücadeleye ayırmak zorunda kalıyoruz. Terörle mücadele stratejimizi değiştirdik. Sivrisinekler uğraşmak yerine bataklığın kendisini kurutmaya yönelik hamleler yapıyoruz. Türkiye kendi belirlediği hedeflere ilerledikçe karşımıza çıkan engelleri aşmaya başladık. Daha düne kadar yapılamaz denilen nice işin üstesinden geldik. Yıllarca ülkemize patinaj yaptıranların gerçek yüzlerini görme imkanı bulduk. Bundan sonra işimiz daha kolay.

"2023'TE HER ŞEY FARKLI OLACAK"

Yeni yönetim sistemimizle Türkiye'yi istedikleri gibi yönlendirenlerin bir kozlarını daha ellerinden aldık. 2023 hedeflerine ulaştığımızda her şey çok daha farklı hale gelecek. Geçtiğimiz yıl Şenova'da helkopterinin düşmesi sonucu şehit olan Aydoğan paşamız ne diyordu?

Haberin Devamı

90 kişiydik biz o gün...

Aç susuz uykusuz...

Nasır tutmuş ayaklarla

Yürüyorduk kaygusuz....

"15 TEMMUZ'U UNUTTURMAYACAĞIZ"

15 Temmuz gecesi milletimizin sergilediği kahramanlığın sırrını keşfetmek isteyen asırlardır süregelen mücadeleye bakmalıdır.

Bizler terör örgütlerine karşı dini milli görevlerimizi yerine getirdik. Asıl hükmü verecek olan milletimizin vicdanı ve tarihtir. Artık her 15 Temmuz'u unutmayacağız unutturmayacağız.

"FETÖ'NÜN ARKASINDAN GELENLER BİTMEZ"

Daha aydınlık bir gelecek kurmak için daha çok çalışacağız. Bu FETÖ'nün arkasından gelenler bitmez. Durmak yok yola devam edeceğiz. Ezanlarımız susturtmamak bayrağımızı indirtmemek için daha kararlı hareket edeceğiz. Milletimiz diplomasi tuzaklarıyla masada kaybetmekten bıkıp usanmıştır. İçerideki başarılarımızı dışarıda da tahkim edecek şekilde hareket ediyoruz. AB'den NATO'Ya ilişkilerimizi bu anlayışla yürütüyoruz. Dünyanın yükselen güçleriyle mümkün olan en geniş işbirliğini kurmaya çalışıyoruz. Bize doğru atılan her adıma fazlasıyla karşılık veriyoruz.

"EN FAZLA DESTEĞİ VEREN ÜLKE TÜRKİYE"

Dünyada mazlumlara en fazla desteği veren ülke Türkiye. Milletimin sayesinde oluyor bu. Bizim medeniyet değerlerimiz bunu gerektiriyor. Biz on yılları geride bıraktık artık farklı bir Türkiye var. Rabbim bizi hep alan değil veren el konumunda bulundursun. Demokrasimizi ve ekonomimizi geliştirerek istikbalimize sahip çıkarak bu konumumuzu güçlendireceğiz.

Haberin Devamı

"ŞAHSIMA YAPILMIŞ SAYARIM"

15 Temmuz'u önemsizleştirmeye çalışanlar ülkemize karşı ruhlarında biriktirdikleri nefretleri dile getiriyorlar. Şehitlerimizin aziz ruhlarının muazzeb edilmesine gazilerimizin incitilmesine asla izin vermeyiz. Böyle bir davranış içine girenler karşılarında önce bizi bulurlar. Şehit ve gazi yakınlarına yapılmış her davranışı şahsıma yapılmış sayarım ona göre davranın.

Bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Cehalet okuma yazma bilmemek değil tarihini kültürünü medeniyetini öğrenmemektir.

"EN BÜYÜK ÖĞRETMEN SİZSİNİZ"

Bizim hem ilmiyle hem gönlüyle geleceğe yürüyen nesillere ihtiyacımız var. Anneler babalar sizden bunu bekliyoruz. En büyük öğretmen sizsiniz. Bu şekilde yeni terör örgütlerinin bünyemize saldırmasının önüne geçebiliriz. Ancak bu şekilde geleceğimize güvenle bakabiliriz.

15 Temmuz'u unutmayacağız unutturmayacağız.