Siyaset Erdoğan: Sesi çok çıkanların değil, milletin dediği olur
Paylaş
Erdoğan: Sesi çok çıkanların değil, milletin dediği olur

Erdoğan konuşması sırasında geçen hafta Cemaate karşı kullandığı "sesleri yüksek çıkıyor" cümlesini bu kez Muğla'da daha sert tonda söyledi. Erdoğan "Sesi çok çıkanların değil, milletin dediği olur"

Başbakan Erdoğan Muğla'da toplu açılış töreninde konuştu:

"11 yıl geçti, çok büyük bir aşkla çalıştık. 11 yıldır milletimizin emanetine sımsıkı sahip çıkıyoruz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Haberin Devamı

Merhum Adnan Menderes Ege’nin evladıydı. 1950’de milletimizin oylarını alarak işbaşına geldi. Menderes’in önemli bir sloganı vardı. ‘Yeter söz milletindir’ diyordu. 2002’de 3 Kasım seçimlerine girerken Menderes’in sloganı gibi biz de ‘Yeter söz de karar da milletindir’ dedik.

Milletin kararının üzerinde karar olamaz. Demokrasilerde geçerli olan milletimizin kararıdır. Milletimiz sandıkta bizi seçti. Merkezde bizi seçtiniz, yerelde de inşallah bizlere bu görevi verin.

Çalmadığımız kapı kalmamalı. 11 yılda 2 genel seçim yaşadık. Bir de ilk genel seçim. 3 seçimde de artarak yükselen bir trend gördük.
2 halk oylamasında da yine aynı durum. Hepsinde milletimiz daha fazla teveccüh gösterdi.

Bu göreve geldiğimizde bu ülkenin milli geliri 230 milyar dolardı. Şimdi ise 786 milyar dolar.

Haberin Devamı

'GAZİ MUSTAFA KEMAL TELGRAFINDA DİYOR Kİ…'

Gazi Mustafa Kemal Misakı Milli sınırları içinde her birime bir telgraf gönderiyor. O telgrafta diyor ki: ‘’23 Nisan 1920’den itibaren bütün sivil ve askeri makamların, bütün milletin başvuracağı merci Büyük Millet Meclisi olacaktır’’

'HİÇBİR GÜÇ TBMM’NİN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR
'

TBMM Türkiye’nin kalbi, idare meclisidir. Yasalar oradan çıkar. Anlaşmalar orada onaylanır. Millet yetkisini TBMM eliyle kullanır. Fani olan hiç bir güç TBMM’nin üstünde değildir. Burası otokratik rejimle idare edilen bir ülke değil, demokrasi ile idare edilen bir ülke. Söz de mühür de karar da yetki de sizde.

'SİZE İSTEDİKLERİ GİBİ MÜHÜR BASTIRDILAR'

Zaman zaman sizin bu yetkinizi elinizden almak istediler. Her ihtilalde, devrimde Türkiye 10 yıl, 15 yıl geriye gitti. Sizin kararınızı yok saydılar. Bazen de öyle adımlar attılar ki size istedikleri gibi mühür bastırdılar.

Ben sizin seçtiklerinizi düzmece oyunlarla, düzmece bir mahkemede yargılayanları unutmuyorum. Ben Adnan Menderes’i, Fatin Rüştü Zorlu’yu, Hasan Polatkan’ı unutmuyorum. Ama onları idam edenleri hatırlayan var mı? Yok. Ama bunun hesabını fitil fitil verecekler. Zalimler bunların hesabını verecekler.

'BİZİ KAPATMAK İSTEDİLER, BAŞARAMADILAR'

Sizin kararınızı beğenmedikleri için Meclis’in üzerinde güçler oluşturdular. 11 yıldır yoğun şekilde milli iradeyi muhafaza ediyoruz. Bizi kapatmak istediler. 330’un üzerinde vekil ile iktidarız. Bizi kapatmak için yollar aradılar.
Sonunda başaramadılar. Aklı selim yargı mensuplarıyla Ak Parti yoluna devam etti.

'SESİ ÇOK ÇIKANLAR'

Bakın burada, Muğla'da, demokrasinin büyüdüğü bu topraklarda yine söylüyorum, devletih sahibi millettir. Söz, karar, yetki, mühür, milletindir. Bu yetkiyi kim karşı olursa, biz de karşısında olacağız. Milli iradeye kim karşı olursa karşısında olacağız. Çözümlerin yeri Meclis'tir. Karar mekanizmalarının dışında yol arayanlar, yanlış yoldalar. Meclis yetkisinin gasp edildiği günler geride kalmıştır. Hiç kimse milli iradeye dil uzatamaz. Siz bize destek verdikçe, canımız ortaya koyacak, milli iradeye sahip çıkacağız. Türkiye'de sesi çok çıkanın değil, tencerce tava çalanın değil, milletin dediği olur. Azınlığın değil, 76 milyonun dediği olur. Demokrasilerde, azınlığın çoğunluğa tahakkümü asla mümkün değil.

'AAAAH AAAH'

Analarımız, kardeşlerimiz kömürden ne çekti! Benim ülkemin kadını bunu haketti mi? Hayır. Başörtülü kızlarımız üniversiteye gidiyor. Kamuda çalışamaz dediler. Ne oldu? Ülke parçalandı mı? Huzur geldi be!

Haberin Devamı

Benim 4 çocuğum kat sayı engeline takıldılar. Yurt dışında okudular. Kimse onlara sen başörtülüsün okuyamazsın demediler. İnsansız hava uçağını uçurdunuz da, başörtülü mü düşürdü. Aaah aahhh bize neler yaptılar!

Haberin Devamı

Şunu unutmayın, milletin kendisinden başka istikamet çizmesine müsade etmeyeceğiz. Bugün varız, yarın yokuz. Hoca efendi musalla taşında, Cumhurbaşkanı olsan da, Başbakan olsan da, trilyonların olsan da, er kişi, hatun kişi niyetine diyecek. Biz hayır mücüdelesindeyiz. Şer değil. Biz bu vatana hep birlikte sahip olacağız. Bundan 15 ay önce 2 Eylül 2012, Köyceğizli bir gencimiz şehit oldu. 2 Eylül 2012'den beri, Muğlalı Burak kardeşimizden sonra şehit vermedik.

Haberin Devamı

Bu ülkeden kovulan Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses'i buluşturuyorsak, bundan rahatsız olanlar var. Birliğimiz için yapıyoruz bunu. Anayasanın dışına çıkmadan, sizin değerlerinizi çiğnetmeyeceğiz."