Siyaset Erdoğan: Sigara, terörden daha zararlı
Paylaş
Erdoğan: Sigara, terörden daha zararlı

Başbakan Erdoğan, sigara tüketiminin, terörden daha zararlı bir boyuta ulaştığını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay tarafından düzenlenen ‘Kapalı alanlarda tütün ürünlerinin kullanımını engelleyen yasanın kabul edilişinin ikinci yıl dönümü ödül törenine’ katıldı. Burada yaptığı konuşmada, sigarayla mücadele konusuna geniş yer ayıran Başbakan, sigara tüketiminin, terörden daha zararlı bir boyuta ulaştığını söyledi ve “O nedenle, tütünle mücadele, terörle mücadele kadar önem kazanmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

“SİGARA PAKETLERİNİ MÜZEDE SERGİLERİZ”

Kendisinin de sigarayla mücadele eden biri olduğunu söyleyen Başbakan, vatandaşlara sigarayı bıraktırma konusundaki mücadelesini hatırlattı. Bu kapsamda, vatandaşlardan çok sayıda sigara paketi topladığını söyleyen Erdoğan, bir gün bu paketleri müzede sergileyebileceğini belirtti. Kendisinin aktif bir sigara kullanıcısı olmadığını anımsatan Başbakan, sigara içilen yerlerde sigara dumanına tabi tutulmasının kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

“MAKAS DA TOPLUYORUM

Sigara paketleri gibi, hizmete açtığı yerlerin kurdele kesme törenlerinde kullandığı makasları da topladığını söyleyen Başbakan, bunların, kendileri için tarihe bir kayıt teşkil ettiklerinin belirtti.

Haberin Devamı

“YASAĞIN DEĞİŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

İki CHP milletvekilinin, sigara yasağı ile ilgili yasa maddesinin değişikliği için önerge verdiklerini hatırlatan Erdoğan, kendi iktidarları döneminde böyle bir değişikliğe asla müsaade etmeyeceklerini duyurdu. Başbakan, kendisi sigara kullanmadığı için sigarayla mücadele ettiği yönündeki eleştirileri ise, ‘sığ’ bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

“ÜÇ-BEŞ KURUŞ İÇİN HALKI ZEHİRLEYEMEYİZ”

Ekonomi, ‘üç-beş kuruş daha fazla kazanacak diye’ halkı ‘zehirleyemeyeceklerini’ söyleyen Başbakan, “İnsanın sağlığı kadar bedeli yüksek olan hiçbir şey yoktur,” diye konuştu. Başbakan, “Hem kurusu hem sulusu, hepsine karşıyım,” diye de ekledi.

DHA