Siyaset Erdoğan Süleyman Şah'la ilgili ilk kez konuştu
Paylaş
Erdoğan Süleyman Şah'la ilgili ilk kez konuştu

Türkiye iki gündür Şah Fırat Operasyonunu konuşuyor. Başbakan Davutoğlu kameralar karşısına geçerek operasyonla ilgili ayrıntıları açıkladı. Meclis'te de gündem Şah Fırat operasyonu. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'daydı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'nin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Geçici Köy Korucuları heyetini ağırladı. Saat 16.30'daki toplantıda Şah Fırat Operasyonu'yla ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, 'Bu asla geri çekilme, tarihi emanetten vazgeçme değildir.' diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE ERDOĞAN'IN O AÇIKLAMALARI

Bu taşınma işlemiyle Süleyman Şah Türbesi’ni ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor.

"ASLA GERİ ÇEKİLME DEĞİLDİR"

Şah Fırat Operasyonu’nun gerekçesi güçlüdür, icrası da başarıyla yürütülmüştür. Bu asla bir geri çekilme, ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş, sadece Türbeyi korumakla görevli olan askerlerimizin, oradaki topraklarımızı korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve taşıma işlemidir.

Bu operasyonla ilgili olumsuz bir hava oluşturmak isteyenlerin, Türkiye’nin ve milletimizin menfaatlerini korumak gibi bir düşünceleri asla yoktur. Milli meselelerden siyasi sonuç devşirmek isteyenlere milletimiz bugüne kadar pirim vermemiştir. Bu meselede de vermeyecektir.

Haberin Devamı

"ESED REJİMİ İLE AYNI ÇİZGİYE GELDİLER"

Biz bu oyunları bozarken, içerideki bir takım çevrelerin çok ağır ifadelerle kendi devletine, kendi hükümetlerine ithamlar yöneltmeleri çok üzücüdür, çok düşündürücüdür. Bilhassa muhalefet partilerinin bu konuda Esed rejimiyle aynı çizgiye gelmiş olmaları esef vericidir."

Türk Silahlı Kuvvetlerimizi kutluyorum.

9 MART'TA BAKANLAR KURULU'NU TOPLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mart tarihinde Bakanlar Kurulu'nu ikinci kez toplayacağını da bu toplantıda duyurdu.