Siyaset Erdoğan: Süreçler süratle neticelendirilmeli
Paylaş
Erdoğan: Süreçler süratle neticelendirilmeli

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Ergenekon'da yaşan gelişmeler üzerine gazetecilerin soruların yanıtladı. Erdoğan “Benim söyleyeceğim tek şey bu süreçler süratle neticelendirilmelidir” dedi

Başbakan Erdoğan ile Slovenya Başbakanı Borut Pahor ile yaptığı ortak basın toplantısında Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gerçekleşen gözaltılarla ilgili soruları yanıtlarken, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bugünkü gözaltı olayı her zaman söylediğimiz gibi, bunlar bizim talimatımızla olan şeyler değil. Bu savcılığın talebi üzere güvenlik teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın o verilen talimatı yerine getirmesi olayıdır. Burada, şüphesiz ki savcılık herhalde bazı bilgilerden, bazı belgelerden hareketle böyle bir adımı atıyor. Bunun üzerinde benim zaten herhangi bir değerlendirmeye girmem, 'şöyle mi?' 'böyle mi?' bu tür ifadelerde bulunmam, bunlar da zaten yanlış.

Şu anda emniyet teşkilatımız kendilerine verilen görevi yerine getirmiştir, ve bundan sonraki süreçte de savcılık hazırlık safhasını yerine getirip, ondan sonrada ilgili mahkemeye sevkeder. veyahutta sevketmeden bırakabilir. Bunların hepsi onların tasarrufudur. Buna zaten bizim karışma yetkimiz de yok. Benim söyleceğim bir şey var, bu süreçlerin süratle neticelendirilmesidir. Kısa zamanda bitirilmesidir."

Haberin Devamı

(DHA)