Gündem Erdoğan sustu Diyanet konuştu

Erdoğan sustu Diyanet konuştu

Paylaş
Erdoğan sustu Diyanet konuştu

Memleketi Rize'de cami ve Diyanet'in eğitim merkezinin açılışına katılan Başbakan Erdoğan sesi kısıldığı için konuşamadı

BAŞBAKAN RİZE’DE

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Konya’dan önce Trabzon’a ardında da Rize’ye geçti. İl sınırında 500 kişilik topluluk tarafından karşılanan Erdoğan, halkoyunları ekibinin “Horona katılın” teklifini “Çok geciktim” diyerek reddetti. Erdoğan, İlahiyat Fakültesi Camisi’nin açılış kurdelesini kestikten sonra Kaplıca Mahallesi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yaptırılan Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi’nin açılışına katıldı.

SESİ KISILDI

Açılış programını sunan sunucu “Ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle Sayın Başbakanımız konuşamayacaktır” anonsu yaptı. Törene katılan vatandaşların, “Açılım tutacak, akan kanlar duracak” sloganları altında kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, “Bizim anlayışımızda ötekileştirme yok, herkese eşit mesafede durma ve kucaklama var. 72 milyonun her birini kucaklamayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

PROGRAM İPTAL

Sesi kısıldığı için programını iptal eden Erdoğan daha sonra evinin bulunduğu Güneysu ilçesine gitti. İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 200 kişinin yanında makam aracını durduran Erdoğan, otomobilinden indi ve çocuklara oyuncak dağıttı. Erdoğan daha sonra aracıyla villasına gitti. Başbakan’ın rahatsızlığı nedeniyle gün boyunca limonlu ve ballı ılık su içtiği öğrenildi. Başbakan’ın ses tellerinden rahatsız olduğu ve doktorların ikazı üzerine konuşma yapmadığı belirtildi.

KONUŞURKEN ZORLANMIŞTI

Güneysu’daki baba ocağında dinlenmeye çekilen Başbakan Erdoğan, son olarak önceki gün Konya’da düzenlenen toplu açılış töreni ile Şeb-i Arus töreninde konuşma yapmıştı. Erdoğan’ın her iki törende konuşma yaparken zorlandığı görülmüştü. Erdoğan’ın bugün yapılacak olan partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına da büyük ihtimalle katılamayacağı belirtildi.

Ömür AVCI-Muhammet KAÇAR/DHA