Siyaset Erdoğan: Terbiyem müsaade etmez
Paylaş
Erdoğan: Terbiyem müsaade etmez

Baykal'ın komutanları istifaya çağırmasına Erdoğan'ın yanıtı sert oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya gezisi dönüşünde basın karşısına çıktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, "Brezilya'da devletin komutanlara yönelik bir soruşturma başlatması üzerine komutanlar istifa etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Brezilya örneğini göstererek TSK komutanlarına istifa çağrısı yaptı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusuna, "Bu sorunun cevabı çok ağır olur ama benim aldığım terbiye buna müsaade etmiyor. TSK'nın komuta kademesi Sayın Baykal'ın bu tahrik ve hezeyan dolu açıklamasına kalkıp da cevap vermez" dedi.

Haberin Devamı

'İKİDE BİR ERKEN SEÇİM DİYORLAR'
"CHP lideri Deniz Baykal'ın, 'sivil diktaya gidiyoruz', MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'AK Parti erken seçime gitmeye mecbur olacak' şeklinde açıklamaları var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" şeklindeki soruya Başbakan Erdoğan, "Baykal'a göre AK Parti oylarını eritmiş, kendisi ile MHP'nin oyları yüzde 39'u buluyor. Ne güzel sıra size geliyor. Niye heyecanlanıyorsun 1,5 sene sabret rahat rahat iktidara gelirsin. Bunlar AK Parti'nin onların arzu ettiği yerlerde olmadığını çok iyi biliyor. AK Parti açık ara öndedir. Bundan rahatsız oluyorlar. Sayın Bahçeli de iki de bir çıkıp erken seçim diyor.

'ONLAR YAMA PARTİSİ'

Türkiye'de erken seçim olmayacak. Türkiye normalleşme sürecine girmiştir. Gelişmiş ülkelerde nasıl süresi geldiğinde seçim oluyorsa. AK Parti'de zamanı geldiğinde seçim olacağını bunlara öğretiyor. MHP'nin ortak olduğu hükümet 1,5 yıl öncesinden erken seçim yaptı kaçtı gitti. Sayın Baykal'ın içinde olduğu hükümetler de iktidarda bir sene kalmış sonra kaçmış gitmiş. Bunlar alışkanlıklarından kurtulamadılar. Bunlar istikrar partileri değil yama partileri. Biz güven ve istikrar hükümeti kurduk" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı