Gündem Erdoğan - Tillerson görüşmesi sona erdi

Erdoğan - Tillerson görüşmesi sona erdi

Paylaş
Erdoğan - Tillerson görüşmesi sona erdi

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Tillerson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan görüşmesi TSİ 19:40 civarında başlamıştı. Erdoğan'ın Tillerson'la görüşmesi sona erdi. Görüşme 3 saat 15 dakika sürdü

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Lübnan'da gerçekleştirdiği resmi temasların ardından Türkiye'ye geldi.


KRİTİK GÖRÜŞME SONA ERDİ


Tillerson Lübnan'daki temasların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Görüşmeyle ilgili yazılı açıklamanın yapılması bekleniyor. Tillerson yarın da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleştirecek.


'TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLERİ VE BEKLENTİLERİ AÇIK BİR ŞELİKDE İLETİLDİ'


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson görüşmesinde Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı.

Türkiye'nin tüm bu konulardaki önceliklerinin ve beklentilerinin ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a açık bir şekilde iletildiği bildirildi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert'in açıklamaları şöyle:

Bildiğim kadarıyla İncirlik’in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. İncirlik hala DEAŞ karşıtı operasyonlarda kullanılıyor. Tillerson-Erdoğan görüşmesi yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız.

Türkiye ile bu hafta verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Tillerson en iyi yaptığı şey olan diplomasi için Türkiye'de.

Türkiye ile aramızdaki gerginliğin yükseldiği açık ama beraber çalışabileceğimiz çok fazla alan var. Türkiye'nin güvenlik kaygısını anlıyoruz, NATO Müttefikimize saygı duyuyoruz ama herkes DEAŞ'la mücadeleye odaklanmalı




Son Dakika...ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye'de



NATO'dan Türkiye ABD görüşmeleri açıklaması