Siyaset Erdoğan ve Aliyev soruları yanıtladı
Paylaş
Erdoğan ve Aliyev soruları yanıtladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Marmaray projesinden bahsederek rayların Azerbaycan üzerinde de geçtiğini hatırlattı. Erdoğan Irak'a gideceğini de sözlerine ekledi

Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Vizeler konusunda ekonomi bakanlarımız takipçisi olacaklar. Bu noktada taraflara sıkıntı vermeyecek şekilde ilk adımları atmış olacağız.
Aliyev ise "Sağol kardeşim" diyerek cümlesine başladı. Konuşmasını Azeri Türkçesi ile yapan Aliyev, Türkiye ile anenelerin önemine dikkat çekti.

Aliyev şunları söyledi:

Birbirimize olan hürmet o kadar çok önemli. Tarih öyle buyurdu ki, birbirimizle ayrı düştük. 70 yıl sonra tekrar birleştik. Türkiye hep arkamızdaydı. Marmaray ile kıtaları ve halkları birleştirdiniz. Uzun süreli Türkiye'nin çıkarlarını büyüttünüz. TANAP projesi büyüktür. En büyük enerji projelerden biridir. Türkiye ve Azerbaycan bunu başardı. Enerji ve siyasi programları dünyada beraber yürüyor. En büyük sermayeleri Türkiye üzerinden yapacağız. 21. asır Türk dünyasının asrı olacaktır. Bir de aziz kardeşim, size minettarım.

Haberin Devamı

Erdoğan soruları yanıtladı. İlk soru Azeri gazeteciden geldi. İki ülkenin ticaretz ve enerji ortaklağı soruldu. Erdoğan da, "4.2 milyar dolar iki ülkenin ticaret hacmi. 2020'de 15 milyar doları yakalamış ticaret hacmine ulaşacağız. Savunma sanayinde önemli adımlar atacağız." dedi

VİZELER KONUSU

Vizeler sorunu çözülecek mi diye sordu gazeteci.

Aliyev de "Başbakan Erdoğan yanıtladı. ( bu sırada gülüşmeler oldu ). Öncelik bilim adamları, iş dünyası ve öğrencilere olacak" dedi

DİYARBAKIR VE IRAK ZİYARETİ

Erdoğan cumartesi günü Barzani ile Diyarbakır'da buluşacak. Gazeteciler de "çözüm süreci" için ve Irak ile ilgili sorular yöneltti.

Mesut Barzani'yi Diyarbakır'a davet ettiklerini söyleyen Erdoğan "İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perver gibi iki dostu da bir araya getirelim dedik. İbrahim Tatlıses de büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını icra edecek orada. Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz de olacak" dedi.

ÇÖZEM KATKI
Bu hafta sonu Diyarbakır’da tarihi bir süreci yaşayacağız. Toplu açılışlar gerçekleştireceğiz. 300 aileyi evlendireceğiz. Bunu çok daha farklı gerçekleştirelim çözüm sürecine yönelik bir taçlandırma yapalım dedik.

"BARZANİ'Yİ DAVET ETTİK"

Sayın Barzani’yi de davet ettik. İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perver gibi iki dostu da bir araya getirelim dedik. İbrahim Tatlıses de büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını icra edecek orada. Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz de olacak. Etkinliklerde beraber olacağız. Ve Pazar günü Bismil Ergani ilçelerinde toplu açılışlarımız olacak. Kısa bir süre önce Irak parlamento başkanının bir ziyareti olmuştu. Bu ziyaretle başlayan bir süreç oldu. Ardında Irak Dışişleri Bakanının bir ziyareti oldu.

"IRAK'A GİDECEĞİM"

Ardından Dışişleri bakanımız sayın Davutoğlu’nun çok çok başarılı geçen bir ziyareti oldu.Meclis Başkanımız Sayın Çiçek Irak’a bir ziyarete bulunacak. Sayın Maliki’nin bir Türkiye ziyareti olacak. Ardından benim Irak’a bir ziyaretim olacak. Bu ziyaretlerin bölge barışına önemli katkıları olacağını düşünüyoruz.


Haberin Devamı