Siyaset 'Erdoğan ve Arınç heavy metalci herhalde'
Paylaş
'Erdoğan ve Arınç heavy metalci herhalde'

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın U2'nun solisti Bono ile yaptığı görüşmeyi eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin müzik grubu U2 ile çok ilgili olduğunu da kaydeden MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, konuşmasına şöyle devam etti:

"Herhalde rock festivallerine katılıyorlar. Bir zamanlar bu festivale katılırken sevgili gençlerimiz Başbakan geçerken işaret yapmıştı, bunu da bozkurt işareti sanıp içeri atmıştı.

Meğer bunlar gerçekten U2 izliyormuş. Bunlar heavy metalci herhalde. U2 solisti Bono diyor ki, ’Ben İstanbul’a gelmedim, Konstantinapolis’e geldim’ ve Başbakan iki saat bununla görüşüyor, gık yok biliyor musunuz?

"BÜLENT ARINÇ DA ÇOK MERAKLIYMIŞ"

Bülent Arınç da çok meraklıymış, can atıyormuş buna gitmeye herhalde sürekli izliyor. Türk kültürüne neden bu kadar yabancı oldukları da anlaşılıyor ama ’Konstantinapolis’e geldim’ diyen bir solisti Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ağırlıyor ve bakanları bununla ilgili eşlik ediyorsa, Başbakan Yardımcısı onun konserine gitmek için can atıyorsa düşünmemiz lazım."

Oktay Vural hükümetin vatandaşa anayasa değişikliğini dayattığını, bunun da İmralı canisine, teröristlere, eski Marksistlere kapı açacağını savundu.

Haberin Devamı

"EN AHLAK DIŞI KAMPANYAYI YÜRÜTÜYORLAR"

Oktay Vural, tarihin en ahlak dışı kampanyasının yürütüldüğünü, aralarında ünlü gazeteciler Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Ali Kırca ve bazı sanatçıların da aralarında bulunduğu kişilerin referandumda ‘Evet’ oyu vereceğinin yeraldığı korsan broşürler dağıtıldığını açıkladı. ‘Evet’ beyanı olmayan kişilerin yeraldığı broşürlerle halkın yanıltılamaya çalışıldığını belirten Vural, İçişleri Bakanı'nı görevi çağırdı.

Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Müsavvat Dervişoğlu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi. Aydın, Manisa, Muğla ve İzmir'de propoganda çalışması yaptığını ve bu bölgede AK Parti Anayasası'nın sandığa gömüleceğini belirten Vural, ancak tarihin en ahlak dışı ve hukuk dışı kampanyalarından birinin yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

“Hayır” sözcüğünün adeta yasaklandığını, Devlet kurumlarının baskısı olduğuna dikkat çeken Vural, kampanyada kullanılan yöntem ve araçların amaca oluşmak için her yolu mübah gören zihniyetle kullanıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Ak yalanlarla ‘Evet’ kampanyası yürüttüğünü öne sürün Vural, “Hem AKP mührünün vurulduğu Ak yalanlar hem de korsan bazı broşür ve yönlendirmeler yapılıyor. İzmir'de dolaşırken bir pazaryerinde dağıtılan broşür elimize geçti.

Burda bazı basın ve yayın organları yöneticileri, gazetecilerin ‘Evet’ dediğini, hayır demeyi sakıncalı bulduğu ifadeleri yeralıyor. Bu isimlerden izin almadan resimleri ve kendilerine ait olmayan ifadeler kullanılmış. İzmir'de vatandaşların iradesi çarpıtılmaya çalışılıyor. Bu bile sahtekarlık. Bunları kimin bastığı belli değil. Parayla dağıttırıyorlar. Ey İçişleri Bakanı, bu broşüleri kim bastırıyor ? Sana soruyorum. Göreve çağırıyorum” dedi.