Gündem Erdoğan ve Başbuğ Balyoz'u konuştu

Erdoğan ve Başbuğ Balyoz'u konuştu

Paylaş
Erdoğan ve Başbuğ Balyoz'u konuştu

Erdoğan ve Başbuğ Balyoz'u konuştu

Balyoz Darbe Planı iddianamesini kabul eden mahkemenin, 1 Ağustos’ta başlayacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi 70’i muvazzaf, 32’si emekli toplam 102 asker hakkında yakalama kararı vermesi, Başbakanlık Konutu’nda sürpriz bir zirve yapılmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Erdoğan ile önceki gece saat 23.30’da Başbakanlık Konutu’nda bir araya geldi. Saat 02.30’a kadar süren görüşmede Başbuğ’un, özellikle terörle mücadelede görev alan personel için bile ‘kaçak’ tanımı yapılarak, yakalama kararı çıkartılmasından duyduğu rahatsızlığı ilettiği belirtiliyor.

Bakan apar topar döndü

Erdoğan’ın Başbuğ ile yaptığı görüşmenin devam ettiği dakikalarda, ilginç bir olay da yaşandı. Hatay’da bir derneğin yemeğinde konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, korumasının verdiği not üzerine, ‘önemli bir işi olduğunu’ belirterek konuşmasını yarıda kesti ve özel uçakla, apar topar Ankara’ya döndü.

Programına göre geceyi Hatay’da geçirmesi beklenen Ergin, saat 23.30’da Hatay’dan uğurlandı. Erdoğan’ın, Başbuğ’un ardından Sadullah Ergin ile de konuyu baş başa görüştüğü iddia edildi.

Haberin Devamı