Siyaset Erdoğan ve Gül de tabutu omuzladı
Paylaş
Erdoğan ve Gül de tabutu omuzladı

Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni on binlerce kişinin katılımıyla Fatih Camii"nde yapıldı

Cenaze namazının kılınmasının ardından cenaze aracına konulmak üzere götürülen tabuta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da omuz verdi.

GÜL VE ERDOĞAN ÖN SAFLARDA

Cenazaye 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da katıldı, avlu da TSK’nın çelengi de yeraldı. Zaman zaman izdihamların yaşandığı törende, devletin zirvesi biraraya geldi.

Öğleyin kılınan namazın ardından camiden çıkarak protokol bölümüne geçmek isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan zor anlar yaşadı. Korumalar Gül ve Erdoğan’a koridor açmak için yoğun çaba sarfetti.

İZDİHAM YAŞANDI

Yapılan anonsların da yardımıyla güçlükle koridor açılmasının ardından Gül, Erdoğan ve Şahin ön saflarda yerini aldı. Namazın ardından, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan birer konuşma yaptı. Daha sonra Necmettin Erbakan’ın naaşı eller üzerine alındı. Bu sırada izdiham yaşandı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4871","4871","201103","4871-7.jpg");



Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuşmasının sonunda, cami avlusundaki katılımcılardan üç kez helallik istedi. Erbakan’ın cenazesi ellerde taşınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne ait cenaze nakil aracına konuldu.

Erbakan’ın cenazesi kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi ve Anıt Mezar’ı takiben Merkez Efendi Mezarlığı’na götürüldü.

ASKERLER DE CENAZEDE

1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve bir grup asker de cenaze törenine katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Milletvekili Deniz Baykal da camiye geldi.

Eski Başbakan Tansu Çiller Fatih Camii avlusuna girerek Deniz Baykal’ın yanında cenazeye katıldı. Ortadoğu ülkelerinden gelen protokol mensupları da cami avlusundaki yerini aldı.

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kalabalığın arasından geçerek Fatih Camii’nin avlusuna ulaştılar. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük de cenaze töreninde yer aldı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, HAS Parti GEnel Başkanı Numan Kurtulmuş, İlhan Kesici, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de cenaze törenine katıldı.

İSMAİLLAĞA CEMAATİ DE KATILDI

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu da, tekerlekli sandalye ile camiye geldi, güçlükle cenazenin bulunduğu alana girebildi. Ustaosmanoğlu ile birlikte kamuoyunda ’Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Ünlü de camiye geldi. Cami avlusunda yer alan çelenklerden biri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne aitti. TSK’nın çelenginin yanında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği çelenk yer aldı.

Uğur CAN-Cem TURSUN-Özgür ALTUNCU/DHA

Haberin Devamı