Dünya Erdoğan ve Gül'e övgü

Erdoğan ve Gül'e övgü

Paylaş
Erdoğan ve Gül'e övgü

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, piyasaya yeni çıkan 'A Journey' (Bir Yolculuk) adlı kitabında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'dan övgüyle söz etti

Blair, başbakanlık yaptığı 1997-2007 yılları arasındaki anılarının yer aldığı kitapta Erdoğan ve Gül için şu yorumu yaptı: “Yeni İslamcı hükümetiyle Türkiye, Avrupa’ya doğru önemli adımlar atıyordu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan ve zamanın Dışişleri Bakanı Gül duyarlı, ileri görüşlü kişilerdi, en azından o zamanlar tanıdığım anlaşması en kolay Türk politikacılarıydı. Akıllılardı, ne istediklerini biliyorlardı ve Avrupa’ya gelmek istiyorlardı, üstelik Kıbrıs konusunda mantıklılardı.”

‘Türkiye’yi AB’den dışlamak hata’

Türkiye’yi Avrupa Birliği’nden (AB) uzaklaştırmanın büyük hata olacağını vurgulayan Blair, “Çünkü bu durum Yahudi-Hıristiyan ve Müslüman medeniyetlerinin birlikte var olamayacakları anlamına gelecektir. Ben Türkiye’nin Batı’ya dönmesini Avrupa’nın da Doğu’ya dönmesini istiyorum ve eğer doğru bir şekilde yapılırsa Türkiye’nin üyeliğinin hepimize faydası olacağına inanıyorum” diye yazdı.

Dünya düzeninde dengelerin değişmekte olduğuna da dikkat çeken Blair, “Güç Doğu’ya kayıyor. Brezilya ve Türkiye gibi ülkeler rol oynamak için kimseden artık izin almıyor” dedi.

Haberin Devamı