Gündem Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım yapacak

Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım yapacak

Paylaş
Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ziyaret kapsamında çalışma yemeğinde bir araya geldi. 3,5 saat süren görüşme sona erdi

Katar Emiri El Sani ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme sona erdi. Görüşme yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleyen görüşmelerde ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı, ayrıca gündemdeki diğer konularda kapsamlı görüşüldü.

Görüşmenin ardından Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

15 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim arasındaki görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Sayın Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmişlerdir. Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Sayın Şeyh Temim, görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirmişlerdir. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif El-İmadi’nin de hazır bulundukları görüşmede iki lider, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etmişlerdir."

Haberin Devamı

Çalışma yemeğinden fotoğraflar paylaşıldı