Siyaset Erdoğan yargıya sert çıktı
Paylaş
Erdoğan yargıya sert çıktı

Erdoğan yargıya sert çıktı

MÜSİAD'ın Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişiklik paketi ile ilgili yargı makamlarından gelen eleştirilere sert yanıt verdi.

"Yargı siyasete soyundu" diyen Erdoğan, "Sakın bu anayasa değişikliğini desteklemeyin, bir yargı mensubu böyle bir çağrı yapabilir mi? Bu işi bu kadar seviyorsan cübbeni çıkar siyaset meydanı çık. Bu iş böyle yapılır" dedi. "Nasıl olsa bu anayasa değişikliğine karşı çıkan partiler var, bunlardan birine katılırsınız" sözleriyle eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Siyasi arenadakilerle sizin yaptığınız açıklamalar birebir örtüşüyor kendinizi artık gizleyemezsiniz. Hiçbir Avrupa Birliği ülkesinde bizdeki gibi yargı oluşmaz. Hepsinde de bunları atayan meclistir, senatördür, başbakandır, bakanlar kuruludur. Buyursunlar bize aksini söylesinler. Biz de buna tahammül bile edemiyorlar" diye konuştu.

"ONLARIN DA BU METİNE EVET DİYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Anayasa değişikliğiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Şimdi bir de pazarlığa oturuyorlar. Biz bu konuyu milletle konuştuk, yine milletle konuşuruz. Ben tabi ana muhalefete ve muhalefete de şaşırıyorum. Bir siyasi parti kendi ayağına böyle bir kurşun sıkabilir mi. TBMM'yi oluşturanlar hastalıklı mı neden güvenmiyorsunuz. Gizli oy ile yapılacağından onların da bu metine evet diyeceğini düşünüyorum. referanduma fırsat bile kalmayacağını düşünüyorum. Mecliste oturalım kararı verelim referandumun yolunu açalım, millete gidelim, kesmeyin önümüzü. Bunların millete hesap verme gibi bir durumu yok, ama bizim var. Biz milletin taleplerine de iradesine saygı duymalıyız. Önümüzdeki birçok engeller olmasa Türkiye inanın çok farklı durumda olacaktı" şeklinde konuştu.

"YARGI BU İŞİN ÖNÜNÜ KESTİ"

Bu engellerden birini örnek olarak gösteren Erdoğan, "Şurada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Levent'teki eski garajının olduğu alan satıldı ve 1 milyar dolara gitti. Birileri hemen yargıya müracaat etti. Yargı bu işin önünü kesti. Tabi belediye bütün programlarını buna göre yaptı, burası satılamayınca belediyenin bütün planları da altüst oldu" dedi

Haberin Devamı