Siyaset Erdoğan: Yastığınızın altındakini milli paraya çevirin
Paylaş
Erdoğan: Yastığınızın altındakini milli paraya çevirin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Putin'e 'alışverişimizi yerli parayla yapalım. Ne alıyorsak senden Rus rublesi ödeme yapayım. Sen de bana Türk lirası ile ödeme yap' diye önerdim. Çin'e de teklif ettim" dedi

İstanbul'da bir AVM açılışında konuşan Erdoğan, dolardaki dalgalanmayla ilgili yine önemli mesajlar verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"YASTIK ALTINI MİLLİ PARAYA ÇEVİRİN"


Yastığınızın altında ne kadar döviz varsa milli paraya ve altına yatırın. Bizi yıkmak isteyenlere karşı yastığınızın altındaki dövizi milli paraya çevirin. Bu millidir, bunda bereket vardır. Bundan zarar etmezsin merak etme..

ÇİN VE RUSYA'YA DA TEKLİFTE BULUNDUK


Putin'e 'alışverişimizi yerli parayla yapalım. Ne alıyorsak senden Rus rublesi ödeme yapayım. Sen de bana Türk lirası ile ödeme yap' diye önerdim. Aynı şeyi Çin'e teklif ettim. Makul karşılandı. Merkez Bankasına da talimat verdim. Bu yollarla inşallah yürütmeye çalışacağız. Küresel piyasalardaki dalgalanmaların ülkemizdeki etkisi geçicidir. Türkiye 2008 krizini nasıl atlattıysa bu çalkantılı dönemi de kısa sürede atlatacaktır. Madem kriz operasyonu döviz üzerinden yapılıyor öyleyse biz de kullanabileceğimiz her yerde kendi paramızı kullanmalıyız. 15 Temmuz’da nasıl elbirliğiyle özgürlüğümüze sahip çıkmışsak şimdi de ekonomimize sahip çıkma zamanıdır.

FAİZE KARŞI MÜCADELEME SÜRDÜRECEĞİM


Anlaşamadığımız kişiler kurumlar olabilir. Şu anda yatırımcıların oluşturduğu bir Meclis’te bir aradayız. Faiz meselesini çözmemiz gerekiyor. Yalnızlığımı biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim. Faizi önemli bir sömürü aracı olarak görüyorum. Emperyalist mantığın en önemli sömürü araçlarından biri olarak görüyorum. Türkiye’de en yüksek parayı kazanan reel yatırımcı değil finans sektöründe olanlardır.

Haberin Devamı