Siyaset Erdoğan, yeni Başbakanı açıkladı: Ahmet Davutoğlu
Paylaş
Erdoğan, yeni Başbakanı açıkladı: Ahmet Davutoğlu

AK Parti MYK sona erdi. Başbakan Erdoğan, yeni Başbakan'ı ve AK Parti Genel Başkanı açıkladı: Ahmet Davutoğlu

Ankara'da gözler AK Parti MYK'daydı. Saat 14.00'da başlayan MYK sona erdi. Başbakan Erdoğan, birazdan kameralar karşısına geçip, yeni Başbakan'ı açıkladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu..

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20320","20320","201408","20320-173051.jpg","1", "0","Recep Tayyip Erdoğan Başbakan'ı açıkladı");

Başbakan Erdoğan, salona giriş yaptı.

Erdoğan salona AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile beraber geldi.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Çok değerli basın mensupları ve ekranları başında bizi izleyen aziz milletim. AK Parti'nin ilgili kurullarında yapılan değerlendirmeler ve alınan kararlar, sadece bir partiyi ilgilendirmiyor. Türk siyasetini ve geleceğini ilgilendiriyor. Tüm bölge ülkeleri ve dünya kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Kuyumcu titizliğiyle çok hassas bir çalışma yürüttük.

AK Parti kurulduğundan bu yana tüm önemli kararları istişare ile aldık. Tüm parti birimlerimizle yaptığımız istişarelerde arkadaşlarımızın düşüncelerini aldık. en son partimizin MYK'sında bugün meseleyi ayrıntılarıyla ele aldık ve bir sonuca vardık. Şu parti ne dedi, diğer parti ne dedi, onlar adaylarını nasıl belirliyor bizi ilgilendirmiyor. Biz hiç bir siyasi partinin kendi içinde müracaat etmediği adımları atarak kararımızı alırız. Şu anda da attığımız adım budur. tüm birimlerimizle bu görüşmelerimizi yaptık. Bütün kardeşlerimizin düşüncelerini aldık.

Haberin Devamı

Adayımızı açıklamadan önce bir kaç hususa dikkat çekmek istiyorum. Adayımızın belirlenmesinde gerçekten büyük bir zaman ayırdık. Bu kararda da sokaktaki vatandaşımızdan partimizin en üst kurulundakilere kadar istişareler yaptık. Görüşleri eleştirileri not ettik. Bir çok isim öne çıktı. Bütün istişare kurullarında öne çıkan isimlerin her biri bizim için önemli isimlerdir. Partimiz içinde genel başkanlık ve başbakanlık makanına ehil bir çok arkadaşımız çıkmıştır. bu da gurur vericidir. Kim var denildiğinde ben varım diyecek nice arkadaşımızın olduğunu biliyorum.

Süreci suhulet içinde barış içinde belirli noktaya getirdik. Çok şeyler yazıldı ama mümkün oldukça bunları duymadan götürmeye gayret ettik. Bu hareketin beraberliği her şeyin üzerindedir. Bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız dedik.

Haberin Devamı

Partimiz içinde fitne çıkarmak isteyen odaklar oldu. Medyada kirli operasyonalrın yapıldığını gördük. Partimiz içinde çatlak varmış gibi göstermek isteyenler oldu. Partimiz bu operasyonların hiç birine eyvallah demedi. Şu ana kadar kardeşlik ve dostluk hukuku içerisinde süreci buraya kadar getirdik. Asıl imtihan Olağan Üstü Kongre sonrasında başlayacak. Başbakanlık görevini üstlenecek arkadaşımız ve onun görev arkadaşları önemli bir süreçten geçecekler. Dava şuuruyla bu sürecin geçirileceğine yürekten inanıyorum. Bu teşkilat genel başkanına her durumda destek olacak ve her türlü desteği gösterecektir.

Partimiz içinde nifak, ayrışma çıkmasını bekleyenler bugüne kadar olduğu gibi genel kurula kadar da genel kuruldan sonra da hayal kırıklığına uğrayacaktır. İstişare süreçlerinde ortaya çıkan çok sayıda isim arasında birisini saymamız gerekiyor. Futbol oynadığımız zamanlarda hoccamız şunu söylerdi. akdro 18 klişi ama sahaya 11 kişi çıkacak. 7 kişi kulübede olacak ve ben bunlarda 3'ünü kullanacam diyordu. Siyasetin de bugüne kadar edindiğim tecrübelere göre böyle bir yapısı var. Ne kadar el veriyorsa o kadarıyla yürüyeceğiz.

Haberin Devamı

3 dönem kuralı bugüne kadar bozulmadı ve inanıyorum ki bundan sonra da bozulmayacak. Bu halkımızın içinde de satın alındı. Bu siyaseti bırakma anlamına gelmiyor. Bir dönem ara ver sonra tekrar parlamentoda görev alabilirsiniz. Şu anda bakan yardfımcılarımızın çoğu eski milletvekili. Çalışmak isteyene alan bol. Parlamentoya giriş çıkışta biz bunu tüzüğümüze koyduk. Diğer siyasi partiler bunu yapamıyor.

Bizim daha önce söylediğimiz muhalefet diğerine söylüyor. Biz ne dedik birinci olamazsak genel başkanlığı bırakırız. Bizler isimleri istişarelerde zikredilenleri takdirle andıklarımız, 3 dönem kuralına bu seçimde takılanlar olacak. Güçlü bir genel başkan ve güçlü bir başbakan ülkeye hizmette başarılı olur. Bunu ayırırsak başarıyı yok etmiş oluruz. Başbakanlığın gücünü genel başkanın devşirmesidir. Partimiz iktidara geldiğinde genel başkan ve başbakan ayrıydı. Başbakan parti genel başkanı olursa teşkilat desteğiyle daha güçlü olur. Aynı şekilde başbakan daha güçlü bir genel başkandır.

Haberin Devamı

Adayımız çok yoğun istişareler neticesinde belirlenmiştir. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar gelen kriterler ve tecrübe hassasiyeti, liyakat esası gözetilerek belirlenmiştir. Partimizde bir kırgınlık oluşmamıştır ve oluşacağına da ben inanmıyorum.

Şu anda Türkiye'de 9 milyon üyeye sahip en büyük parti AK Parti'dir. Şurada Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanlığına destek noktasında katkı noktasında mensubiyet duygusunu ortaya koymada 1 milyon 600 bin kişiyi aşkın kişi buraya bağışta bulunmak suretiyle bir aidiyet duygusunu ortaya koymuştur. Bugün batıda bu nasıl oluyor sa Tükiye'de de olacaktır. 5 lira olsun 10 lira olsun. Ben buraya katkıda bulunuyorum demek bambaşka bir duygudur. Parti yönetiminde kabinede görev yapan onlarca arkadaşımız onlarca tecrübeye ulaşmıştır. Bu kadar güçlü kadroya sahip olmaktan Rabbim'e ne kadar hamdetsem azdır. Kendi içinde bir kişinin seçilmesi gerektiği anda, o bir kişiyi de en sağlıklı bir şekilde belirlemiştir.

27 Ağustos'ta AK Parti'nin Genel Başkanlığı'na aday olarak girecek isim Dışişler,i Bakanı Ahmet Davutoğlu'dur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Başbakanı da belki biraz acele ediyorum ama Dışişleri Bakanı ve Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu'dur. Allah utandırmasın diyorum.

Yeni Genel Başkanımız ve yeni Başbakanımızdan beklediğimiz, Yeni Türkiye ve 2023 hedefine ulaşmaktır. Ahmeet Davutoğlu'nun paralel yapıyla verdiği mücadele de bu göreve getirilmesinde önemli bir etken olmuştur. Cumhurbaşkanı olmak paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacaktır. Uusal güvenliğimizi tehdit edenlere karşı gerek şahsım, gerek partim gerekse parlamentonun bu desteği vermesi 2023 Türkiye'sinin çok daha güçlenmesine fırsat verecektir. Gerekli mücadeleyi Davutoğlu kardeşimin vereceğine inanıyorum. MİT TIR'larının durudurulmasına, Dışişleri'ndeki gizli toplantıya kadar Ahmet Davutoğlu kardeşimiz bunun acısını yaşadı ve bedelini de en ağır şekilde yaşadı. Kabinenin aynı kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğine inanıyorum. Bütün teşkilatımız ve grubumuz da bu mücadeleyi sürdürecektir. Dış politikada vicdani boyutu öne çıkaran Davutoğlu akrdeşimiz Başbakanlık görevinde de bunu sürdüreceğine inanıyorum.

Çok önemli çok hassas bir süreçten geçiyoruz. 1 hafta çok önemli. Hasımlarımızı sevindirmeyeceğiz. Partimiz içinde emelleri olanlara imkan vermeyeceğiz. Bir olarak akrdeş olarak kongreye gideceğiz AK Parti'nin isimler üzerinden değil dava üzerinden yürüyen bir parti olduğunu herkese göstereceğiz.

Kongreyle ilgili tüm hazırlıklarımız tamam. Şu anda görev dağılımları tamam. Buradan tüm partililerimize sesleniyorum Ankara Kapalı Spor Salonu'nda orayı gümbür gümbür dolduracağız. Birliğimizi beraberliğimizi tekrar tüm dünyaya teyid ve tescil ettireceğiz. Bunlar yenilenmedir.

Bu salonda benim son konuşmam. Yeni genel başkanımızın kürsüye davet ediyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MYK sona erdikten sonra yeni Başbakan'ın açıklanacağı salonda hareketlilik başladı. Partililer ve MYK üyeleri salonda yerlerini almaya başladı. Salonda 'Hep birlikte yeni Türkiye' sloganı dev ekrana yansıtılıyor.

ALİ BABACAN DA SALONDA

Ali Babacan da açıklamanın yapılacağı salonda Beşir Atalay'la yan yana... Öte yandan partinin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı da salonda hazır bekliyor.

Yeni Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı'nın açıklanacağı toplantı salonunda ön sırada bakanlar oturuyor.


AK PARTİLİ VEKİL TWİTTER'DAN İLAN ETTİ

Herkes AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Erdoğan'ın yeni Başbakan'ın ismini açıklamasını beklerken AK Parti Gaziantep milletvekili Nejat Koçer, twitter'dan 'Davutoğlu Hayırlı Olsun..' mesajını takipçileriyle paylaştı. Ancak bir süre sonra ise 'Bende herkes gibi açıklamayı bekliyorum.Gönlümden geçenin hayırlı olmasını diledim sadece..' mesajını paylaştı.

Ayrıntılar birazdan.