Siyaset Erdoğan YÖK'te rektörlere seslendi
Paylaş
Erdoğan YÖK'te rektörlere seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Yüksek Öğretim Kurumu'nda rektörlerle biraraya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada çözüm sürecinde silah bırakma açıklamasının çok önemli bir eşik olacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütünün silah bıraktığını açıklaması ülkemizde demokrasinin, hukukun, huzurun, güveninin, istikrarın tesisimi sağlayacak önemli bir eşik olacaktır. Bu sadece lafla olmaz. Temenni ederim ki, bu son gelişmelerde sözde kalmaz, uygulamaya geçilir. Devlet, Hükümet ve tüm kurumlarıyla bu konuda üzerine düşenleri titizlikle metanetle yerine getirmiştir, getirmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

2023 hedeflerimize ulaşmak için üniversitelerimize büyük görevler düşüyor.

Çözmemiz gereken önemli sorunlar var. Bunlardan birisi çözüm süreci. Bakın biz oraya havalimanı yapıyoruz ancak birileri engelliyor. bu nasıl sevgi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28213","28213","201503","28213-271874.jpg","1", "0","O konuda rektörlerden destek istedi");

SİLAH BIRAKMA AÇIKLAMASI ÖNEMLİ BİR EŞİK OLACAK

İRA diyor ki 'Bütün silahları gömdüm', ama bizdeki teröristler böyle bir adımı atamıyor, çünkü varlık sebepleri o. Terör örgütünün silah bırakma açıklaması önemli bir eşik olacak. Temenni ederim ki bu son adımlar sözde kalmaz uygulamaya geçilir. Devlet üzerine düşeni metanetle yerine getirmiştir. Ben bu süreci siz rektörlerimle paylaşmak zorundayım.

Yaşanan yürek burklan görüntülere rağmen sabırla soğuk kanlılıkla davrandık. Kamu güvenliğini tehdit eden durumlara izin vermeyeceğiz.

Üniversiteleri, bazı grupların eylem alanı olmaktan çıkarmalıyız. Öte yandan paralel yapıya karşı mücadelede tavizsiz bir çalışma var. Üniversiteler de bu yapıya gkarşı kararlı bir tutum içinde olmasını bekliyorum. Paralel yapıyla mcüadele benim şahsi meselem değil. Milli Güvenlik Kurulu'nda mücadele kararı alınmış bir konudur.

Başkanlık sistemini 2023 hedefi için istiyoruz. Gerçeğin ışığı fikirlerin çatışmasından doğar. Ben yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili rektörlerimizden üniversitelerimizden katkı bekliyorum.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Kadının toplumdaki yeri en önemli gündem maddelerimizden birisidir. Haklı olarak toplumumuzda ciddi bir hassasiyet var. Üniversitelerdeki çalışmaları biliyoruz ancak gerekli tesiri ne yazık ki göremiyoruz. Kendi tarihimize, kendi toplumumuza uygun anlayışı iyi öğrenmek gerekiyor. Başka toplumların kadına yönelik yaklaşımlarını Türkiye'ye uygulayamazsınız..